JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Liturgija bez vernika

Lebane:  S obzirom da su mere Vlade Srbije izrečene mere o neokupljanju grđana Srbije na javnim mestima za vreme Uskrsa, uvođenjem policijksog časa u tajanju od 80 sati od petaka u 17 do urorka u 05 časova liturgija je održana nez prisustvo vernika u Lebanu, ali je crkva bila otvorena još u jutarnjim ranim časovima.

Sveštenici crkve u Lebanu Usekovanje glave  Svetoga Jovana Krstitelja  Živojin i Filip održali su liturgiju koju su počeli u 7,30. Sveštenstvo ove crke je poželelo svim građnima Lebana  da u radosti provedu Uskrs u krugu svojih porodica kod svojih kuća  sa svojim najbižima.

Da se radulu Vaskrsu Hristosu  i da će ova muka koja nas je zadesila ne smao nas već ćitav svet  biti pobeđena , jer je upravo ovaj praznik pobede života  ali I velika nada za život dostojan jednog čoveka.

Tužna slika Uskrasa, koja nas je po prvi put zadesila je jedna opomena da trebamo još više da se zbližimo jedni drugima. Da poštovanje bude još veće nego što je bilo dosada. Da pomažemo jedni drugoga,  da živimo u još većoj slozi razumevanju, samopoštovanju I samoodricanju za još bolji život nas hrišćanja. Da se uzdamo u svoju veru , da je poštujemo I cenimo, jer samo tako ćemo opstati kao ljudi

.

U ime mog portal svim ljudima hrišćanske veroispovesti bih požele da ovaj naš veliki  praznik Usks provedu  sa svojim bližnjima uz poruku “HIRSTOS VASKRSE”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print