JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Anastasija  probila led

Jedna od najmlađih članica novoformiranog streljačkog kluba „GATOS“ iz Lebana Anastasija Živković, na čijem je čelu predsednik kluba Saša Živović minulog vikenda imali su svoje prvo vatreno krštenje na jednom zvaničnom takičenju u streljaštvu, i ono što je postigl je za svaku pohvalu.

Naime u Ćupriji je održano  Prvo kolo jesenjeg dela  prvenstva za pionire i pionirke, koji su gađali i seriske vazdušne puške. Klub iz Lebana predstavljala je desetogodišnja  članica ovog kluba, učenica četrtog razreda O.Š Radovan Kovačević. U izuzetno jakoj konkrenciji u svojoj kategoriji uzrasta do deset godine osvojila visoko drugo mesto. Na ovom takmičenju učesvovali su takmičari iz Ćurije, Jagodine, Kragujevca, Vranja, Prokuplja, Bora, Leskovca, Aranđelovca i Lebana. Bilo je ukupono oko 80 takmičara podeljenih u pet uzrasne kazegorije. Anastasija je od 20 hica imala 124 krugova, što joj je donelo visoko drugo mesto u kategoriji Pionirki rođene 2008 godine.

Tako je ova mlada članica streljačkog kluba „GATOS“ iz Lebana umesto lutke u ruci uzela pušku, odlučila da se sa njom  druži i da beleži dobre rezultate, u šta netreba sumnjati da neće biti tako, što govore i reči predsednika kluba koji kaže: Ovo je za mene  i Anastasiju vatreno krštenje na jednom ovakvom takmičenju. Imali smo priliku da osetimo draž ovog takmičenja i već na narednom  ćemo se osećati sasvim drugačije. Kao najmlađi klub u Lebanu  imamo oko dvadesetak članova i u fazi smo sređivanja prostorija i strelišta za treninge. Anastasija je pokazala svoj raskošan talenat, ima dobre izglede da postane jednog dana vrsni strelac u ovom sportu. Već na nerdnom takmičenju koje će se održati po svoj prilici u Boru, nastupićemo možda sa još nekim takmičarem. Kao prvo trebamo da kupimo opremu za nastupe i verujem da će lokalna samouprava u Lebanu imati razumevanja za nas. Da će nam izaći u susret i pomoći u finansiskom smislu. A mi ćemo im se odužiti dobrim rezultatima. I ako smo najmlađi klub, trudićemo se da postanemo vrlo uspešni i dostojno repezentujemo našu sredinu na takmičenjima ne samo kod nas već i van naših okvira, sa optimizmom je završio Saša Živković.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print