JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Kad ljubav prema sportu nema granica

Lekovac: Na poziv Ruske Federacije u  Bench Presss-  na takmičenje koje se održalo  u Moskvi pre dva vikenda, potom drugo u Tatarstanu minulog vikenda 24  aprila, pojavio se takmičar iz  Leskovca u ovom sportu Živorad Marković, koji je dobio zvanični poziv i na oba takmičenja  u svojoj kategoriji osvojio zlatne medalje, uspeh koji treba pozdraviti, pogotovu  što se Marković put Rusije otisnu na daleki put o svom trošku I riziku koji vlada pandemojim Covid-19,kao i povredu koju ima, ali kad se nešto voli pogotovo sport tu prepreke i granice ne postoje.

O svom uspehu vidno raspoložen Marković kaže: Sa zadovoljstvom sam se odazvao pozivu iz Rusije kog nisam mogao nikako da odbijem. Ponosan sam na svoj uspeh pogotovu što su to bila dva velika takmičenja, prvo u Moskvi na Evropskom prvenstvu gde sam postao prvak,  sa podignutih 110 kilograma osvojivši prvo mesto i zlatnu medalju.Bez obzira što sam povređen i moglo je više da se izabci podignuta težina ja sam ipak prezadovoljan sam sa sobom.

Odlučio sam da ostanem i narednog vikenda na orvorenom Kup takmičenju u Tatarstanu gde sam podigao malo više nego u Moskvi 112,5 kg i ponovo bio najbolji sa zlatnom medaljom na grudima.U Moskvi je bila mnogo žešća konurencija jer je učetvovalo preko 60 zemlja uz takmičara iz Rusija. Bez obzira na medalje nisam zadovoljan podignutom težinom, tako da na takmičenjima koja predtoje juna/jula meseca nadam se da će povreda biti sanirana i da će izbačaj težine biti veći.

Za ovaj moj uspeh zahvalio bih se vrsnim trenerima iz Leskovca u ovom poslu  Milošu Disiću I Dejanu Stoiljkoviću.Ovaj moj uspeh u Rusiji je vrlo bitan za ovaj sport u Srbiji  osvojio sam dve zlatne medalje, koje su vrlo značajne i za moj grad Leskovac. Do ovog upeha sam došao takođe uz veliku podršku gradonačelnika grada Leskovca dr. Gorana Cvetanovića. Ove dve medalje ću podariti nekom ali zasad neko ostane tajna, koja će biti uskoro otkrivena. Medalje se po meni osvajaju velikom voljom I radom na treninzima,  tako spreman samo na takmičenje odlaziš po njih da ih osvojiš. Uslove za rad i trenige imam  odlične u svojoj teretani u hotelu “Bella Nella”  gde svakog dana provodim na treningu po dva sata.

Zahvaljujući obostrnoj volji dovoljno prostora posvećujem poslu kojim se bavim ne zanemarujući nijednoig trenutka sport,ali kada bih stavio na vagi ipak bi prevagnula ljubav prema sportu kojim se bavim amatreski .Jer sport me opusta I daje mi snagu, trčanje puni moždane ćelije u organizmu, tako da mi daje energiju za posao kojim se bavim.

Pogrešio bih ako na kraju nebih se zahvalio i mojoj supruzi Ani koja mi daje uvek podršku da istrajem i u jednom i u drugom poslu.Tu je uvek uz nas naš mali sin koji bih voleo da se bavi ovim sportom. Mali je još i na njemu je da sam opredeli  kojim će sportom baviti kad odraste.

Na kraju nama ništa drugo ne predostaje nego da uzornom sportsiti I privredniku iz Leskovca Živoradu Markoviću poželimo da ga pre svega posluži zdravlje  i  sreća. Da na ovom sportskom portalu objavuljemo još mnogo ovakvih i boljih rezulata. Marković to može, hoće i  želi, jer sport je za njega ljubav koja nema granica.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print