JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

ŽRK Topličanin krenuo silovito u napad na gornji deo tabele

PROKUPLJE – U aprilu ove godine, u razgovoru za naš sajt, Danijela Kričak (28) je tada kao najbolja igračica Žrk Pirota rekla da ne zna gde će nastaviti karijeru, sada, tri meseca kasnije mi sa njom razgovaramo kao sa novom-starom igračicom Žrk Topličanina iz Prokuplja, o planovima ove, iskusne i ambiciozne ekipe sa juga Srbije. Kričakova, inače rođena Blačanka, u karijeri drugi put nosi dres Prokuplja, samo ovoga puta sa znatno većom odgovornošću nego prethodni put, jer dolazi u ovaj tim željan gornjeg dela tabele, kao pojačanje i najbolji golgeter Pirota u prošle dve sezone.
Ona za jugsport.net o planovima Topličanina za narednu sezonu kaže:
Ekipa se nije mnogo izmenila, ali su došla dva nova beka, tako da će nam trebati vremena da se uigramo. Što se odgovornosti tiče, ona uvek postoji kod svakog igrača. Može se reći da imam malo veću odgovornost jer sam najstarija među devojkama, ali to ne predstavlja problem. Mislim da imamo dobru ekipu i kao što rekoh trebaće nam samo malo vremena da se uigramo. – otpočinje naš razgovor Danijela.

Danijela Kričak / foto: priv. arhiva D. K.

Sigurno je da Ivan Petrović na raspolaganju ima iskusne igračice koje znaju kako se igra superliga, te su shodno tome i apetiti sportske javnosti u Prokuplju visoki, i od ovih devojaka se očekuje plasman u gornjoj polovini tabele, a evo šta o dometima svoje ekipe misli Danijela:
Mislim da imamo dobru ekipu, imamo igračice koji su individualno jako dobre, sigurno da posedujemo kvalitet koji bi nam obezbedio gornji deo tabele, ali problem je što treniramo dva puta nedeljno i što nam utakmice služe za uigravanje, nemamo mogućnosti da to činimo preko nedelje na treninzima. Ali sve jedno verujem u ovu ekipu i borićemo se sigurno za što bolji plasman.

Danijela u akciji / foto: D.K. priv. arhiva

Međutim, kako kaže ova rukometašica, iskustvom se nadomešćuje nedostatak treninga, a nas je zanimalo da li je upravo to iskustvo glavni adut Prokupčanki ove sezone:
Ekipa ima određeno iskustvo, što smo pokazali u prvom kolu. Iskustvom nadomešćujemo nedostatak treninga, ali ne smemo da zaboravimo da u ligi ima još ekipa koje imaju iskusne igračice koje godinama igraju na zavidnom nivou u ovoj ligi.  Međutim, naša prednost je upravo iskustvo odredjenih igračica, koje će nam, nadam se, pomoći i nadoknaditi sve nedostatke.

A za sve navijače i simpatizere ŽRK Topličanina ima samo jednu poruku:
– Mogu da im poručim, da očekuju jednu lepu rukometnu sezonu u njihovom gradu, veliku borbenost i želju za pobedom ovih devojaka. – rekla je Danijela Kričak za naše čitaoce.

Podsećamo, Topličanin je u prvom kolu savladao ekipu RK Beograda rezultatom 32:36 a upravo je Danijela Kričak bila najefikasniji akter tog meča sa 9 postignutih pogodaka.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print