JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ZONAŠI IZ ŽITORAĐE SE SPREMAJU ZA POČETAK: Fk Žitorađa kreće sa pripremama u ponedeljak, a Svetlost u nedelju

ŽITORAĐA / BADNJEVAC – Zavesa na Zonu Jug stavljena je pre nešto više od mesec dana, a fudbaleri iz ovog ranga takmičenja polako kreću sa pripremama za predstojeću sezonu. Zonaši iz Žitorađe, će biti među prvima koji će krenuti sa pripremama za sezonu 21/22.
Fk Žitorađa startuje u ponedeljak (19.07.) ali još uvek nije poznato ko će voditi momke sa Barišta u novoj sezoni, dok će na kormilu badnjevačke Svetlosti kao i prošle godine biti Dragan Stanković – Šimi, a on i njegovi puleni kreću sa radom dan ranije, odnosno u nedelju (18.07.)
Što se tiče kostura ekipa za sada su i jedni i drugi rezervisani oko objavljivanja promena u igračkom kadru, s obzirom da transfer pijaca samo što je krenula. Ono što je izvesno tabor Fk Žitorađa juče je zvanično napustio Luka Paunović, koji se posle tri sezone u Žitorađi vratio u matični OFK Topličanin.
Što se Svetlosti tiče, za sada nema objavljenih odlazaka, a ekipu je pojačao samo 21-godišnji krilni napadač Lazar Mladenović izdanak škole Radničkog iz Niša i dojučerašnji fudbaler srpskoligaša iz Medoševca.
Svakako, izvesno je da će do početka priprema i kraja same transfer pijace biti još dolazaka i odlazaka. Definitivno, ime koje je najučestalije u tefterima srpskoligaša i ponekih prvoligaša je ime mladog čuvara mreže Svetlosti – Andrije Ilića (18) koji iza sebe ima fenomenalnu sezonu u kojoj je branio 29 od 30 utakmica, i na većini bio jedan od bitnijih igrača u timu Svetlosti.
Takođe u Žitorađi ne jenjava interesovanje za njenog najboljeg igrača Nikolu Todorovića (30)  koji je u svakom prelaznom roku interesantan velikom broju timova, a da li će Todorović promeniti sredinu ostaje nam da vidimo.
I jednima i drugima je cilj kao i prošle godine sredina tabele, ali će to ove sezone biti neuporedivo teži zadatak i za jedne i za druge jer je veliki broj ozbiljnih srpskoligaških imena, stigao u Zonu Jug, a samim tim i broj ”bezbednih mesta” na tabeli se smanjuje.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print