JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Žitorađa rutinski do prvih bodova

BADNJEVAC / ŽITORAĐASVETLOST BADNJEVACŽITORAĐA 0:2 (0:1)
Stadion: Prle (Pukovac) Gledalaca: 0 Sudija: Aleksandar Nikolić (Leskovac) 7,5 Žuti kartoni: Marjanović, Krstić (Svetlost) Petković (Žitorađa) Strelci: Milan Jovanović 36 i Stojković 58. minut za Žitorađu.

SVETLOST: A. Ilić 7, Živković 6,5 (od 75. Nikolić -) Antanasković 6,5, Perović 7, Tonić (k) 6,5, Maletić 7, Stanojević 6,5, Krstić 7, Marjanović 6,5, Babović 6,5, (od 65. Pavlović 6,5) Jović 6,5 (od 83. M. Ilić – )

ŽITORAĐA: Novaković 7,5, M. Kitanović (k) 8,5, Petković 6,5, (od 46. Lazarević 6,5) Radević 7, Paunović 7, Stojković 7,5, (od 78. Lučić -) Popović 6,5, Dinić 6,5, (od 46. Stefanović 7) Jovanović Milan 7, Jovanović Miloš 6,5, Jovanović S. 7,5.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Kitanović 8,5 (Fk Žitorađa)

U derbiju Žitorađe gledali smo lepu fudbalsku predstavu, u kojoj je na kraju slavila gostujuća ekipa rezultatom 0:2. Iako je u prvih pola sata igre Svetlost imala terensku nadmoć i inicijativu, Žitorađani su sačekali svoju pravu šansu i u 36. minutu posle prodora vihornog Stefana Jovanovića, golom za TV špice iskusnog Milana Jovanovića Žitorađa dolazi u vođstvo. Do kraja poluvremena bilo je još po jedna polu šansa na obe strane i na kraju se golom prednosti za goste otišlo na odmor. U drugom delu, na terenu postojala je samo ekipa Žitorađe, dok je Svetlost na momente davala znake života i zahvaljući danas raspoloženom 17-godišnjem čuvaru mreže Andriji Iliću, ostala na koti od dva primljena gola. Drugi gol delo je hitronogog Dušana Stojkovića koji je pretrčao sve igrače u odbrani Žitorađe i rutinski matirao nemoćnog Ilića. Do kraja meča imala je Žitorađa još 3 šanse, ali je mladi čuvar mreže spasio svoju ekipu ubedljivijeg poraza.
Kapiten domaćih Kitanović, kaže da je zadovoljan ishodom ali ne i prvim delom igre, jer ekipa kakva je Žitorađa to može i mora mnogo bolje, dok je kapiten Svetlosti Tonić čestitao komšijama na pobedi, i rekao da se njegova ekipa okreće sledećem meču, a to je gostovanje Slogi u Leskovcu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print