JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Žitorađa i dalje drži priključak za Piroćankama

ŽITORAĐA – U meču 6. kola Prve lige Istok rukometašice Žitorađe su na ni malo lakom gostovanju u Boru, savladale istoimenu ekipu rezultatom 27:30 (14:16). Iako oslabljene neigranjem prvog golmana Marije Stojković, gošće iz Žitorađe ni u jednom trenutku nisu dovodile pobednika u pitanje, a na golu je Stojkovićevu odlično zamenila 20-godišnja Andrea Ivković.
Žitorađu je na terenu predvodila Milena Dinić sa 7 pogodaka, a pratile su je Milica Mitrović i Jelena Stamenković sa po 6 golova, dok je kod domaćina Anja Lilić postigla čak 10 golova.
Kako kaže strateg Žitorađe, ova pobeda dolazi u pravom trenutku za njegovu ekipu: Posle neplaniranog kiksa u Svilajncu u situaciji smo da moramo da dobijemo sve mečeve do 10. kola kada nam dolazi Pirot, kako bi se održali u borbi za titulu. Ekipa Bora je jedna mlada i odlična ekipa i znali smo da ni u jednom trenutku neće biti lako. Ipak, iskustvo mojih igračica dalo je rezultata te kući odlazimo zadovoljniji. – rekao je Antanasković.

U sledećem kolu ekipa Žitorađe dočekuje ekipu Radan iz Lebana, koja se nalazi u donjem domu tabele, i u grčevitoj borbi za opstanak.

ŽRK RTB BOR 2: Zaganović /K/, Jovanović 1, Martinesić, Petrović, Lilić 10, Mihajlović, Petrović 9, Tasov, Mladenović, Tomić, Ilić, Petrović M. 3, Radović, Pujicić, Marinović, Todorović 4.

ŽRK Žitorađa: Stamenković /K/ 6, Petković, Dinić 7, Stanković 5 (2), Mitrović 6, Atanasković – Bartošić 4 (1), Ivković, Tasić, Maljević, Simonović 2, Todorović, Radovanović.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print