JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Ženski fudbal na putu renesanse

Knjaževac: Jedan od najmlađih sportskih koletiva u Sportskom savezu grda Knjaževca je svakako  ŽFK Knjaževac 2015, koji je po prvi put osnovan 2006 godine. Takmičio se čak i u Super ženksoj fudbalskoj  ligi Srbije. Trenutno se taklmiči u Drugoj ženskoj ligi-grupa jug, gde je u minulom prvenstvu osvojio šesto mesto na tabeli sa dosta izmenjenim i podmlađenim timom. Uslove za rad koje imaju mogu da im zavide mnogo renomiraniji muški fudbalski klubovi u okruženju. Trenira se na pomoćnim terenima, dok sve zvanične  i priajteljske utakmice igraju na glavnom Gradskom stadionu gde igra i FK Timočanin sada novajlija, odnosno povratanik u Srpskoj fudblakoj ligi istok.

U poslednje vreme naišla je smena generacije, pa smo prinuđeni da obnovimo klub sa novim snagama kako seniorski tako i omladinski pogon, kaže na početku šef trenersje  struke ovog kluba Ljuibiša Nikolić inače  dugogodišnji trener u FK Timočaninu i nastavlja: Uslovi za članstvo u naš klub  su po meni iztvaredni. Finansiski problem nije kad je reč o fudbalerkama koje  bi pristupile našem klubu, za plaćanje putih troškova za doalske na treninge i utakmice iz susednih sredina. Za one buduće naše članice  koje bi upisale školovanje u našem gradu nudimo smeštaj u Domu učenika, prvu godinu besplatno. U Knjaževcu postoje dve  Srednje škole Knjaževačka Gimnazija i Srednja Tehnička škola sa raznim smerovima.  Upravu kluba čine sve sami profesori tih Srednjih škola. Predsednik kluba je  direktor Knjaževačke Gimnazije profesor Žarko Cvetković, što govori o ozbiljnosti našeg kluba. Zato pozivamo sve zaintersovane devojke da dođu  kod nas i psotanu naše članice kaže Nikolić.

Sa pripremama za novu takmičarsku sezonu  gde će se i dalje takmičiti u drugoj ligi-grupa jug planira se da počne početkom avgusta. Pored priprema  u Knjaževcu biće kao i predhodne godine bazičnoh pripreme u Soko banji kako bi se igraćice pre svega dobro pripremile, ujedno i što bolje upoznale  za takmičarski ciklus koji predstoji u narednom prvenstvukažu  u ovom ozbiljnom fudbalskom kolektivu.

Na kraju iz ovog uzornog ženskog fudbalskog kolektiva pozivaju sve  devojke koje se bave fudbalpm, ili žele da se bave, da su vrata ovog kluba otvorena, da su dobrodošle kao nove članice. Roditeljima dece apel da će  doći u jednu zdravu fudbalsku sredinu, gde su  od predsednika kluba do trenera sve intelektualno obrazovani ljudi i da nebi trebali da brinu. Jer o njihovoj deci će brigu voditi kako na fudbalskom ternu , tako i van njega i da kroz bavljenje fudbalom postanu dobri akademski građani, jer upravo sport je taj koji zbližava i ujedno vapsitava mlade ljude. Poruka je svih iz ŽFK Knjaževac 2015- iz Knjaževca koji želi fudbalsku renesansu. Da  u skorije vreme ponovo postanu članice  Super lige Srbije o da ljubitelji fudbala u ovom gradu gledaju naše najbolje ženske klubove.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print