JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Hančani jure vrh tabele

Vladičin Han: Pod dirigentskom palicom iskusnog trenera Ljubiše  Stankovića oko dvadesetak fudbalera svakog dana na stadionu  „Kunjak“  kraj Morave u Vladičinom hanu marljivo treniraju. Sa pripremama se počelo još 10 jula, kako bi se što spremnije dočekao start jesnjeg dela prvenstva u novoformiranoj  „Zona-jug“, gde su Hančani starosedeoci i jedna od najiskusnijih ekipa. Jedini igrač koji je zasad napustio redove je Vukašin Kitanović koji je pristupio novom Srpskoligašu Vlasini iz Vlasotinca. Po svoj prilici će  svi ostali biti i dalje u ovom klubu.

Radi se izuzetno dobro kaže na početku razgovora šef struke Ljubiša Stanković i nastavlja: Momci su od prvog dana krenuli sa radom, bez pogovora izvršavaju sva naređenja. Ono najteža etapa po njih na sticanju fizičke izdržljivosti je prošlo. Više se radi sa loptoma uskoro čemo početi sa odigravanjem kontrolih utakmica, kako bismo što spremnije dočekali početak prvenstva, gde su nam klubovi iz Topličkog okruga nepoznanica. Prva kontolna utakmica je sa Moravom iz Leskovca 27 jula, potom slede sa Vranjskom banjom, Slogom iz Leskovca i Akademojim-10 iz Prokuplja. Sa nekom od ovih ekip ćemo i odigrati uzvratne  utakmice.

Što se tiče igračkog kadra u pregovoru smo sa pet-šest iskusnih igrača koji će još više pojačati kokurenciju za svako meseto u timu. Takođe smo u rad sa prvim timom uklučili nekoliko igrača iz kadetskog pogona, koji će osvežiti redove i steći barem iskustvo, ako ne uspeju da izbore smeto u prvom timu reko je Stanković.

Uvek spreman da obezbedi sve uslove za nesmetan rad i fukcionisanje igračkog kadra predsednik kluba Saša Ristić i ovog puta je mobilan: Kao bivši igrač znam kako je svakom igraču ako mu se ne obezbede adekvatni uslovi za rad. Pogotovu za pripremni period, kada se prolije mnogo znoja. Zahvaljujući pre svega lokanoj samoupravi u Vladičinom Hanu koji su nam stvorili uslove za nsmetan rad, ni meni kao prvom čoveku kluba nije teško da odradim svoj deo posla. Milna je raditi sa ovim momcima. Šef struke Stanković nema nikakav prigovor na njihov rad na treningu. Pa je meni kao predsedniku drago što je tako. Po mom mišljenju stvorili smo optimalne uslove kako u igračkom tako i poznatim našim izvrednim infrastukturnim uslovima da pokušamo da se nađemo u vrhu tabele, pa ako nam se ukaže prilika da napadnemo i sam vrh tabele i izborimo plasman među Srpskoligaše. To ova sredina bar u poslednje vreme zaslužuje da prati bolji fudbal, jer smo složili najzad sve kockice bio je jasan predsednik Ritić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print