JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ZDRAVKO SA „PLANATAŽERE“ MEĐU ZONAŠE

Donje Stopanje: Posle uspešene fudbalske karijere najpre u GFK Dubočicu gde je načinio prve fudbalske korake , potom je bio član Radana iz Lebana, Mladosti iz Apatina, Sloge iz Despotovca,Jablanice iz Medveđe, i na kraju u svom rodnom klubu Plantaži iz Donjeg Stopanja, gde je okončao uspešnu fudbalsku karijeru, gde se isticao svojom borbenošću i na svakoj utakmici davao svoj maksimum, što se takav odnos prema igri preneo i na treneski poziv, po dobojanju UEFA B licencu, svuda gde je radio ili sada radi maksimalno je posvećen svom poslu.

Prve trenerske korake započeo je upravo gde i fudbalske u GFK Dubočici još davne 2005 godine, gde je proveo svoj trenerski vek sve do 2012 godine, radeći sa mlađim kategorijama. Postigo je odličan uspeh sa Petliće ovog kluba kada je u takičarskoj 2006/07 godinu bio prvak FS-RIS-a. Sa Pionirima je u takmičarskoj 2008/09 takođe postigo odličan uspeh uveo ih je kao pravke FS-RIS-u kvalitetnu ligu Srbije  i za to vreme iznedrio veliki broj kvaitetnih fudbalera, koji danas sa uspehom brane boje mnogih renomiranih klubova. Radio je takođe  i sa mlađim kategorijama u Moravac/Orion u periodu od 2013 do 2016 kada su Mrštančani bili članovi Prve lige Srbije.Radio je i u FK Jedinstvo iz Grdelice sa senorima, kaočlanovi zonskog stepena takmičenja.

Od 2018 godine i dan danas radi u školi fudbala „Lider  MGM“ vlasništvo Modraga Mitrovića –Šice, gde sa njim postiže dogovor da uporedno preuzme u takmičarskoj 2020/21 godini seniorski tim FK Plantažu. Taj dogovor je positgnut pre godinu dana i urodio je plodom  ovaj klub je postao član Zone-jug gde će se takmičiti u takmičarskoj 2021/22 godini. Uporedno sa radom seniora od pre mesec dana ovaj klub je osnovao i  Školu fudbala, koje je neophodna zbog stepena takmičenja  prvog tima u zoni i ima na okupu preko 3o dečaka.

 

U svom trenerskom radu sa mlađim kategorijama iznedrio je veliki broj sadašnjih igrača, među kojima su i mnogi sada članovi FK Plantaže i to: Žarko Dimitrijević, Stefan Tošić, Ninoslav Nikolić, Jovan Cvetanov, Stefan Stefanović-Bure, Nikola MIrković, Marko  Mitić, Marko Dimitrijević , Andrija Mitić, Nikola Mladenović-Struja.

Ponosan na svoj trenerski rad sa mlađim kategorijama odlučio je da pomene mnoge njih. U generaciji 1993 godine ističe Nikolu Mladenovića. Nikolu Stankovića- Bekama, Vladimira Stefanovića-Škorija,

U generaciji rođenih 1994 godine Aleksandra Filipovića  inače člana Beloruskog prvaka Bate Borisov, gde je kao omaldinac u repezentaciji Srbije bio sa tom generacijom prvak Sveta i Evrope, a sa Beloruskim prvakom igrao u Ligi Šampiona.

Tu su još u toj generaciji Andrija Dojčinović-Radan, Stefan Tošić, Ninoslav Nikoluć.

U generaciji rođenih 1995 godine Mladen Stevanović  dugogodišnji kapiten FK Dinama iz Vranja, Dušan Mladenović-Pići, Nikola Petrović-Žerard,

U generaciji rođenih 1997 Nikola MIrković, Stefan Stefanović-Bure, Nikola Ristić, Andrej Mitić.

U generaciji rođenih 1998 Miloš Mitić, Aleksa Kostić-Radnički-Pirot, Stefan Cvetković- Metalac-Valjevo, Aleksandar Mitrović- GFK Dubočica.

U generaciji 1999 godine Lazar Nikolić-Basta član Javora iz Ivanjice, Lazar Marković GFK Dubočica  i mnogi drugi koje nemože sve da pomene ali im želi uspešnu fubdalsku karijeru u daljem bavljenju fudbalom.

O svom dolasku na kraju u FK Plantažu Zdravković kaže: Bila mi je izuztena čast i zadovoljstvo da prihavtim šefa struke u FK Plantažu sa kojom smo uspeli da se plasiramo ove godine u Zona-jug. Jer raditi sa takvim ljudima je prava milina kao što su predsednik kluba Aleksandar Milovanović, koji je sebe dao sto posto u klub, čovek koji je želan uspeha i  sportski radnik od poverenja i reči i i hvala mu na svemu. Al i ništa manje pohvale ne idu na račun sekretaru kluba Milošu Miljkoviću, kao i članova uporave kluba  Stefanu Trajkoviću, Žarko Stojkoviću, Stefanu Mirkoviću, Daliboru Cvetkoviću.

Uspeli smo da od kluba stvorimo jednu porodičnu atmosferu u klubu, ali i veliku zahvalnost dugujemo igračima jer su oni izneli najveći teret i zaslugu za osvajanje prvog mesta na čelu sa  kapitenom Žarkom Dimitrijeviće, sve upanred pomenute, koji su ponikli u FK Plantaži kao i Dejanu Stefanoviću –Koreji, stubu odbrane, Milošu Dimitrijeviću,  Aleksandru Iliću  i Ninolsavu Nikoliću koji je i pored toga što je povređen stisnuo zube i odigrao baraž sa Kumarevom obe utakmice.

 

Sa pripremama za jesenji deo prvenstva u Zoni -jug počećemo 10 jula  i u planu smo da dovdemo još nekoliko pojačanja, kako bi smo se u višem rangu takmičenja našli u gornjme delu tabele i da budemo kao novajlije hit u jesenjm delu prvenstva, uz adekvatne pripreme  koje smo u planu da odradimo do početka prvenstva sredinom avgusta.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print