JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ZAVRŠNICA NIKAD UZBUDLJIVIJANA PODRUČJU FS-RIS-a

Lebane: Fudbalsko prvenstvo liga na teritoriji Fudbalskog saveze regiona istoča Srbija ulazi u samoj završnici. Preostalo je da se odigra još po četiri kola u Srpskoj fudbalkoj ligi istok i četri zone Jug, Itok, Zapad i Centar.

U Srpskoj fudbalskoj ligi za naslov prvaka izdojio se dvojac GFK Dubočica iz Leskovca i Radnički iz Pirota i oba su zasad sakipili po 60 bodova na trećoj poziciji je Budućnost iz Popovca sa 50 osvojenih bvodava i upravo možda će on odlučiti ko će trasrati od ova dva kluba sa vrha u Prvoj fudbalskoj ligi. U nedelju Budućnost dočekuje Radnički iz Pirota , koga je jesenas savladao u Pirotu. Ali ovog puta biće to druga priča za Piroćance jer je biti ili nebiti. Dotle istog dana u nedelju u Mrštanu GFK Dubočica dočekuje GFK Jagodinu i ima daleko lakši meč od Piroćance. Do kraja prvenstva potom GFK Dubočica gostuje Radničkom u Svilajnac pa dočekuje Vlasinu i u poslednjem kolu gostuje Jedinstvu u Paraćinu. Radnički potom kući dočekuje Pčinju, zatim gostuje OFK Topličaninu i u zadnjem kolu je domaćin Timočaninu iz Knjaževca. U opticaju su 12 bodova ko će biti uspešniji i jednom i drugom timu predstoji iskušenja. Što se tiče dna tabele tu je već otpisani Car Konstantin 4, Timok 1919 sa 21, OFK Brzi Brod sa 23 a strepe od ispadanja i Pčinja sa 29, , Vlasina sa 30 kao i OFK Toličanin sa 30 bodova.

U Zona Jug sve je skoro poznato novi prvak je ekipa FK Žitorađe iz istoimenog mesta koja je sakupila 56 bodova trenutno ima 8 više od Sloge iz Leskovca i 10 od SFK Morave iz Vladičinog Hana. Lideru prestoji u nedelju utakmica sa ekipom Gracko u kome je izraziti favorit, potom gostuje Slogi u Leskovac i tu ako trijunfuje vrata Srpske lige istok su širom otvorena. Potom dočekuje Radan i u poslednjem kolu gostuje SFK Moravi iz Vldičinog Hana, Dva tešaka gostovanja ali će ipak Žitorađa pokazati kad je naj teže da je tad najbolja jer ima naj kvaitetan tim u ovoj zoni, ma da dva teška gostovanja neće biti nimalo laka do titule.

Na dnu tabele već je Trnovac istupio iz takmičenja i uz njih je otpisana Lugina sa samo 7 bodova, kao i Alakince sa 15 bodova. Za osptanak će strepeti i boriće se do kraja prvenstva ekipe Gracko , Jablanica, Radan .

U Zona-Centar kad je reč o prvaku tu je sve odavno poznato, lider je oFK Sinđelić sa osvojenih čak 76 bodova ispred Morave iz Žitkovca sa 48 i Bukovika sa 41. Tu je novi -stari Srpskoligaš kome je tim iz komšiluka u prošlom prvenstvu sve pripremio , da n ebude prvi. Ali pravde ima sad se popularni “orlići” uzdignuta čela vraćaju među Srpskoligaše a popularni !carići” idu niži rang gde je dosad bio OFK Sinđelić.

Na dnu tabele već davno otpisan je Rudar iz Jelašnice sa 6 bodova, i grčevita borba predstoji naša krila 1936 sa 30, Malošište sa 32, Mladost iz Medoševca sa 32, Jedinstvo iz Gornjeg matejevca sa 33, i još nekoliko tima koji imaju po 24/35 bodova. Znači odluka pada u zadnjih četiri kola koliko će i ko ispasti iz Zone -Centar.

U Zona- Zapad čak četiri tima su u trci za titulu prvaka. Trenutni lider je Morava 1918 iz Ćuprije sa 61 bodom, drugi je Rembas sa 60, na trećoj poziciji je Jedinstvo 1936 iz Kruševca takođe sa 60 bodova i četvrti Trstenik PPT sa 58 osvojenih boda. Preostala četiri kola je za svaki tim utakmica kvalifikacije za viši rang.

Što se tiče dna tabele tu su već u niđžem stepenu Juhor koji je odustao od takmičenje, zatim je ugroženo Jedinstvo iz Mijatovca sa samo 7, potom OFK Lugomir sa 14, a za opstanak će se boriti i Levač sa 24, Majdevo/Kupci 27, i po 28 sakupljenih bodova Sloga iz Despotovca i Orlovi iz Jasenova koji su sakupili po 28 bodova.

I u Zona-Istok trenutni lider je Đerdap iz Kladova koji ima 62, na drugoj poziciji je Balkanski iz Dimitrovgrada sa 59, treći je OFK Bor 1919 sa 58 osvojenih bodova. Tu je i Tansko Rajić sa 52 ali je daleko od toga da ugrozi recimo Đerdap, pa i Balkanski i OFK Bor 1919, zaostaje od 6 do 10 bodova za prve tri plasirane ekipe.

Na dnu tabele uz već BSK koji je istupio zimus iz takmičenja naj ugroženi su Ozren sa 12 osvojenih bodova, Brodoremont sa 19, Radnički 1946 iz Lubnice sa 20 i OFK Slatina sa 24 osvojena boda.

Nabrojani klubovi kad je reč o ispadanju sve zavisi od samog vrha našeg fudbala od Super lige, Prve lige koji će iz kog regiona ispasti i povući broj klubova najpre u Srpskoj ligi potom i u sve četiri zone , koje će se preneti na Jablanički , Pčinjski, Toplički , Zaječarski i Borski okrug.

Ko će u višem a ko u nižem rangu takmičenja znaćemo 11 juna 2023 god. kada se spuste zavese u svim rangovima , odnosno završe prvenstva. Dotle svim klubovima dosta sreće kako za sam vrh tako i izbegavanja od ispadanja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print