JugSport.net

sportski portal južne Srbije

KUŠUMLIJU TRESE FUDBALSKA GROZNICA

Kuršumija: U Topličkoj okružnoj ligi ostalo je da se odigra još četiri kola do kraja, kako bi se dobio i znanično prvak u ovoj ligi. Ljuti protivnici i dva kandidata za sam vrh odnosno titulu prvaka su vodeća OFK Kosanica i FK Dobrič iz Pejkovca. I upravo ova dva tima će u nedelju u Kuršumiji kada je Dobrič gost odlučiti o tituli prvakla u međusobnom duelu. Kosanica želi ekspresni povratak u Zona jug, odkale je prošle godine usled velikog broja klubova koji su ispali i ona bila jedna od tih žrtvenika. Zato želi da se ponovo domogne ranga koji im pripada po kvalitetu i  tradiciju koji ima ovaj uzorni sportski kolektiv iz Kuršumije.

Posle 14 odigranih kola,  OFK Kosanica je na prvom mestu sa 37 osvojenih bodova i skorom 12 pobeda i po jedan nerešen susret i jedan poraz. Dok Dobrić iz Pejkovca je sakupio 35 bodova uz skor  11 pobeda, 2 nerešene i takođe samo 1 poraz. Treći je Jastrebac iz Blaca koji ima na svom kontu 29 bodova i skor 9 pobeda 2 nerešene i 3 poraza i nema nikavih izgleda da ugrozi ova dva tima za titulu prvaka Topličke lige. Do kraja prvenstva  u preostala tri kola  Kosanica dočekuje Borac iz Draževca a gostuje Partizanskom putu iz Grudaša i Jastrebcu iz Blaca, dok Dobrič  gostuje Borcu iz Draževca i na svom terenu dočekuje Akadeimiju i Polet iz Samarinovca.

U Kuršumliji njihova OFK Kosanica koja je nekad bila i Srpskologaš želi  prodor ka višem rangu  takmičenja , što govore i reči šefa struke Gorana-Dose Vučkovića : Radili smo u ovoj takmičarskoj godini vrlo dobro nas dvoje ja i moj kolega Slaviša Vidosavljević zajedno, ulužili smo deo sebe za ovaj uspeh koji treba u nedelju samo overiti, kaže na početku Vučković i dodaje: Želimo da taj trud i rad nam se ispalti osvajanjem titule prvaka i svom gradu ponovo podarimo člana Zone-jug , gde nam i pripada mesto .

Nedeljnog protivnika uvažavamo kao jedan dobar tim u ovom rangu takmičenja i nije se  slučajno tu našao na drugoj poziciji da ne poseduje kvalitet. Međutim mi se uzdamo u naš domaći teren, navijače i pre svega naše igrače koji su spremni da dadu sve od sebe i zabeležimo pobedu, kako bi smo Dobriču umakli za 5 bodova i u preostala tri kola to bi bilo po nama nedostižno. Koristim priliku da pozovem naše verne navijače da dođu u što većem broju i budu naš 12 igrač sa tribina, kako bismo po završetku utakmice zajednički proslavili pobedu i jednom nogom bi već bili članovi Zone- jug .

Povređenih i kažnjenih nema tako da ćemo nastupiti u kompetnom sastavu, što još više uliva optimizam u pobedu , koj aće po svoj prilici odlučiti prvaka     Topličke okružne lige.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print