JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Vecko brusi buduće prvotimce

Na pomoćnom terenu FK Radana  u Lebanu pod budnim okom isksunog fudbalskog  pedagoga u radu sa mlađim kategorijama Veroljuba Stevanovća u obe selekcije ima blizu 50 dečaka na okupu  u školi fudbal pri FK Radan. Radi se izuzetno dobro čak ćetiri puta nedeljno , vrlo savesno odgovorno, radno i pre svega stručno. Mnogi od tih dečaka bi trebalo da budu u skorije vreme prvotimci FK Radan, da kao talenti zakucaju na vrata prvog tima.

Odluku koju je Uprva kluba  dolaskom za predsednika Nebojše Stankovića donela u saradnji sa lokanom samoupravom da nema više članarine za one koji hoće da se bave  fudbalom, se pokazala ispravnom, već daje prve rezultate. U školi fudbala odavno se ne pamti ovoliki broj dece. Masovnost je mnogo veća nego kad je bilo „ plaćanje“ da bi postao fudbaler, a za tako nešto „generani krivci“ su lokana samouprava i predsednik FK Radana Nebojša Stanković koji kaže: Mojim dolaskom u klub na mestu predsednika verujem da sam povukao pravi potez sa mojim saradnicima.

Doneli smo odluku da ne naplaćujemo članarinu dečacima koji hoće da se bave fudbalom. Sve to u saradnji sa lokalnom samouravom  u Lebanu koja mi je dala punu podršku  za ovakvu odluku da se formira škola fudbala koja će  biti besplatna za sve dečake. Za trenere u radu sa njih odlučili smo da to bude spoj mladosti i iskustva. U radu sa „ Cicibanima „ po prvi put radi u klubu kao trener  profesor Fizičkog vaspitanja  Milan Mitić, dok sa  „Petliće“  i „Pionire“ ujedno i rukovodilac „Škole fudbala“ je iskusni trener za rad sa mlađim kategorijama Veroljub Stevanović.

Ovim želimo da pružimo svakom detetu priliku da se oproba kao budući fudbaler. Verujem  da će ovaka odluka se pokazati ispravna i treneri su ti koji će iz te maosvnosti izvući kvalitetne dečake, koji će jednog dana biti  po svoj prilici naši prvotimci. Talentoavoj deci nećemo braniti da jednog dana promene sredinu, ali ćemo se mi za to pitati, jer uložen trud i vreme  sa taletovanom decom moraće i klub da ima koristi od toga, bio je jasan prvi čovek Srpskoligaša iz Lebana.

Kako protiče rad na treninzima  i dali je zadovoljan radom se dečacima sa kojima radi u klubu Veroljub Stevanović sa ponosom ističe.Pre sveg bih se zahvalio  predsedeniku kluba Nebojši Stankoviću, što mi je ukazao ovako odgovornu fukkciju trenera u klubu. Kuća se gradi od temelja, pa tako i fudbler da bi postao dobar, mora da počne sa dobrim, stručno pedagoškim radom. Milina je na treningu raditi sa ovolikim brojem dece.

Ima dosta talentovanih dečaka  u genraciji „ Petlića“ rođenih 2005/06 godište zasad bih izdojio recimo Nikolu Perića, Lazara Jovića, Strahinju Blagojevića, Aleksandra Radovića, koji sam u planu da ih preporučim kolegama iz Selekcija na nivou FS RIS-a. Kod „ Pionira“ bih istako Petra Vojinovića i Nikolu Miloševića koji su takođe kandidati za selektiranje. Ma da i druga deca iz obe selekcije ukoliko se nametnu svojim radom neće bti zapostavljena. Na njima je da se dokažu kao kvalitetan potencijal za napredovanje u fudbalu. Takođe koristim svaku priliku da priteknem u pomoć mom kolegi Mitiću kada mu za to ustreba moja pomoć. Bilo to na treningu, utakmci ili samo savetom. Bez obostane saradnje name ni uspeha u svakom poslu pogotovo u fudbalu, koji traži jedan timski rad.

Obe selekcije se takmiče  u ligi „Gradskog saveza Leskovac“. Pioniri su trenutno na prvom mestu, dok su Petliće malo slabije palsirani na tabeli, međutim i sa njihovim plasmanom trener Stevanović je zadovoljan. Po završetku prvenstvenih utakmica u klubu ne žele da prestanu sa  radom, kako bi dečaci zadržali kontinuitet u radu i spremno dočekaju  jesen.

O tome šef škole fudbala pri FK Radan kaže: Letnju pauzu ćemo iskoristiti u dogovoru sa predsednikom Stankovićem a u saradnji sa kolegom Mitićem  da ne prekidamo sa treninzima, već da radimo kao i sada što radimo. Da okupimo svu decu  sa kojom raposlažemo zajedno, da zajedno treniramo  i  tako spremno dočekamo jesenji deo prvenstva. Verujem da će to dati rezultat, jer bez reda, rada i discipline nema uspeha u fudbalu, poručio je na kraju čovek sa bogatim iskustvom u radu sa mlađim kategorijama i licencirani trener sa  A licencom.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print