JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Uvenule lale pod Hisarom

PRVA FUDBALSKA LIGA SRBIJE

GFK DUBOČICA –KABEL 1:0 (1:0)

Leskovac. Stadion GFK Dubočice u Leskovcu. Sudija: Dejan Trfković(Beograd) 8. Stelac: Larar Marković u 2 minutu. Žuti kartoni: Mladenović, S. Radić, Vuković(GFK Dubolica), S. Petrović (Kabel).

GFK DUBOČICA: M. Ladenović 7, Ivanov 7,5, M. Stanković7,5 ( Milić-),  A. Mitrović 8, Savić 8, N. Mladenović7( J. Jovanović-),  S. Radić7,5, S. Marković 7, Pavišić 7,5, Vuković 7, L, Marković 7,5(L. Mitrović -)

KABEL: Elisen 7, Jelićić6 ( Mesarović 6), M. Petrić 7, Sekulić 6,5, Novaković 6 ( Radočaj 6), S. Petrović 7, Srbijanac 6 ( Varga 6), Karić 6,5, Kojičić 6, Bogdanović 6 ( Obadović 6), Bečelić 6

Igrač utakmice: Aleksandar Mitrović

Uspešan premijera fudbalera Leskovačkog Prvoligaša  u duelu sa drugopaliranim timom na tabeli, što je dobar znak da leskovačaka trvđava i dalje ostaje neosvojiva. I pored toga što se igralo po izuzeno teškom terenu za igru prikzana je dobar fudbalska predstava u kojoj su gosti iz Novog Sada imali više od igre, napadali ali su domaći igrači bili mnogo opasniji iz brzih kotranapada, tako da je prava štete što je utakmica završena sa samo jedim pogotkom u mreži dobrog golman gostiju Elisena.

Trenutak odluke na utakmci dogodio se već na samom početku, tačnije na samom početku drugog minuta.Napad domaćih  počeo je sa sredine terena, lopte se dokopao kapiten Savić koji je odlično uposlio mladog Lazara Markovića, koji je pored istčalog golmana gostiju rutinski poslao lotu u nebranjeni deo mreže, što se u nastavku susreta ispostavilo da je to i bio konačan rezultat na utakmici.

Do odlaska na odmor beležimo još izglednu priliku za domačina  posle jednog brzog  kontaranapada  kada se u prilci našai N. Mladenović ali je golman gostuju padom u noge sprečio sigruran pogodak.

U drugom delu utakmice  ista slika na terenu, gosti su imali više od igra napadali bez prve prilike za podizanje gola, dok su domaći propustili nekoliko izglednih da  pobeda bude iszražena sa više golova. Beležimo u 54 minutu idelanu priliku strelca jedinog gola L.Markovića, da bi samo šest minuta kasnije  Lazar Marković izbio sam pred gol gostiju, uposlio je na desnoj strani  M. Stankovića koji upućuje udarac pravo u golmana Elisena.

U 77 minutu još jedana možda i najbolja prilika da se prednost udvostruči kada je N. Mladenović sa samo nekoliko metara u padu loptu uputio daleko preko gola., pošto ga je predhodno idealno uposlio M. Stanković.

 

U poslednjim trenutcaima utakmice sportska sreća na strani domaćina  kada je rezervisata Obadović sa samo nekoliko metara šutirao preko gola i  šansa je otišla u nepovrat, odmah psoel toga sudija Trfković je označio kraj utakice.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print