JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

USPEŠAN DEBI NA NOVOM STADIONU

MOZZART BET PRVA LIGA  SRBIJE  2023/24

 

GFK DUBOČICA RFK NOVI SAD 2:1 ( 1:1)

 

 

 

Leskovac: Gradski stadion, Gledalaca 8.000. Sudija: Ljubiša Borisavljević ( Ivnjica) 7. Strelci: Belić u 19, S. Đurić u 46 min za GFK Dubočicu, N. Čolić u 5 min. Za RFK Novi sad. Žuti kartoni: M. Stevaanović, M. Račić(GFK Dubočica), N. Furtula, M. Ilić ( RFK Novi Sad).

 

GFK DUBOČICA: M. Kojić 7, P. Đorđević 7 M. Stevanović 7,5, D. Savić 7 ( M. Đokić-), M. Račić 7, N. Zdravković 7 ( S. Jovančić-), S. Đurić 7 ( I. Mitić-), Đ. Belić 8, M. Momčilović 7, N. Tasić 7 ( F. Stojev -), D. Nedeljković 7 ( I. Stojanović-),

 

RFK NOVI SAD: D. Đulčić 6, L. Kožović 6,5, N. Ćolić 7, A. Rac 6,5 ( M. Stojanović-), N. Furtula 6 ( D. Vlalukin -), L. Sedlar 6 ( D. Pantić 6,5), N. Tedić 5,5 ( L. Vrekić 6), J. Jevremović 6,5, B. Blagojević ( O. Velkovski), M. Ilić 7, D. Hrubik 6.

Igrač utakmice: Đorđe Belić

Ono što je Leskovac čekao i čitav Jablanički okrug doživeo je . Prelep nov stadion ispunjen do polsednjeg mesta svih 8.000 koji su čitavog toka navijali za svoje ljubimce i na kraju se svi zajednički radovali tesnoj ali vrednoj pobedi u duelu sa vrlo čvrstom ekipom iz Novog Sada.

 

Hladan tuš za pristalice doćaih već u 5 minutu kada su gosti prvi došli u voćsvu. Prestrogo dosuđen slobodan udarac isosa sa leve strane sa nekih 25 meatara izveo je N. Ćolić i uz obilatu pomoć golmana domaćih M. Kojić lopta je pored desne stative gola domaćih završila u mreži.

U 27 minutu Kojić se iskupio za grešku u prilici se našao ponovo strelac gostiju šutirao snažno ali je golman M, Kojić bio na visini svog zadatka.

Samo 2 minuta nakon toga usledilo je izjednačenje a strelac je prelepog pogotka Đ. Belić koji je sa nekih tridesetak metara raspalio po lopti i ona je završila u sam donji levi ugao nemoćnog D. Đulčića koji je pokušao da spreči pogodak ali udarac je bio silovit i precizan.

U 39 minutu kolosalna prilika za domaće da u potpunosti preokrenu rezultat u stoprocentnoj šansi našao se N. Tasić sa nekih desetak metara posle odličn eakcije domaćih po levoj strani šutirao preko gola i šannsa je otišla u nepovrat. Tako se na odmor otišlo sa egal rezultatom i što je bio najpravedniji ishod prvog perioda igre.

U drugom delu već u 46 minutu potpuni preokret u korist domaeg tima. Loptu je primio na nekih dvadesetak metara S. Đurić prošetao se kroz odbranu gostiju i matirao golmana D. Đulčića. Što je izvalo erupciju oduševbljenja prepunih tribina navijača domaćih.Do kraja utakmice ispostavilo se da je to bio odlučujući pogodak za domaći sasatav, koji je imao daleko više od igre i igralo se na polovini gostiju. U 48 minutu kapiten Dušan Savić sam sebi stvara priliku za pogodak ali je pogodio samo malu mrežu, šansa je otišla u nepovrat.

Na suprotnoj strani gosti su mogli do poravnjanja rezultata u 80 mintu kada je D. Vlalukin bio u idelnoj prilici uputio udarac pošto je u trku bio brži od jednog igrača domaćih ali se istako golman M. Kojić bravuroznom intervencijom i sačuvao minimalno stećeno voćstvo. Vredna pobeda GFK Dubočice i kvaitetna fudabalska predstava u kojoj su domaći bili bolji tim i zalsuženo upisali prvu trojku na novom stadionu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print