JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Uskršnji bazar 2023. godine

ana 06. Aprila, na trgu u centru Medveđe održana je sada već tradicionalna manifestacija „Vakršnji bazar“, koji se održava od 2016. godine. Organizator humanitarnog Uskršnjeg bazara je Osnovna škola „Gornja Jablanica“ iz Medveđe, koja svake godine priređuje prodajnu izložbu ručnih radova na temu Uskrsa.

Direktor osnovne škole „Gornja Jablanica“, Branko Kovinić kao organizator manifestacije, istakao je da su pored učenika ove osnovne škole, kao gosti ovogodišnjeg bazara bila deca Predškolske ustanove iz Medveđe,

Osnovne škole iz Leca, Osnovne škole Sijarinska Banja, Osnovne škole iz Tulara, i učenici Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“iz Medveđe, koji su izložili svoje radove i uzeli učešće u ovoj humanitarnoj manifestaciji.

Deca su u svoje radove utkali puno mašte, ljubavi i kreativnosti pa su suveniri bili zaista originalni i unikatni. Svaki prolaznik koji je prošetao Bazarom, izašao je sa suvenirom kupljenim po simboličnoj ceni.

Na ovogodišnjem humanitarnom bazaru prikupljeno je 293.500 dinara, a sav prihod je upućen porodici Andrejević, za lečenje malog Vukana.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print