Ускршњи базар 2023. године

ана 06. Априла, на тргу у центру Медвеђе одржана је сада већ традиционална манифестација „Вакршњи базар“, који се одржава од 2016. године. Организатор хуманитарног Ускршњег базара је Основна школа „Горња Јабланица“ из Медвеђе, која сваке године приређује продајну изложбу ручних радова на тему Ускрса.

Директор основне школе „Горња Јабланица“, Бранко Ковинић као организатор манифестације, истакао је да су поред ученика ове основне школе, као гости овогодишњег базара била деца Предшколске установе из Медвеђе,

Основне школе из Леца, Основне школе Сијаринска Бања, Основне школе из Тулара, и ученици Средње техничке школе „Никола Тесла“из Медвеђе, који су изложили своје радове и узели учешће у овој хуманитарној манифестацији.

Деца су у своје радове уткали пуно маште, љубави и креативности па су сувенири били заиста оригинални и уникатни. Сваки пролазник који је прошетао Базаром, изашао је са сувениром купљеним по симболичној цени.

На овогодишњем хуманитарном базару прикупљено је 293.500 динара, а сав приход је упућен породици Андрејевић, за лечење малог Вукана.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net