JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U Nišu odžana 61 po redu „Zlatna rukacica“

STATUA U RUKE VLADANA BABIĆA

 

Niš: Hala sportova u Čairu . Gledalaca 2.500. Bokserska revija za „ Zlatnu rukavicu“.

PAROVI FINALNEH BORBI: MUVA: Yassine BENDADDA (Marko) – Dušan JANJIĆ (Srbija) 2:0. BANTAM: Abbelaziz EL MADYNY (Marko) – Alex GUZEJ (Slovenij) 2:0 ( prekid i 1 rundi). PEROLAKA: Shamil ASČEROV(Risija) – Arsak TOMVASIAN( Rusija) 2:0. POLUVELTER: Abdelahad NADIR (Marko) – Hadi SROUR (Norveška) 2:0. POLUSREDNJA: Ivan STUPIN(Rusija) – Jurii OSIPOV(Rusija) 2.0 (bez borbe). SREDNJA: Dmitrii GRINKOV(Rusija) – Rasul ALIEV(Rusija) 0:2. TEŠKA: Petar PROKIĆ (Srbija– Aleksei ZOBNI (Rusija) 0:2. SUPER TEŠKA: Keddy Evans AGNES/Sečanska ostrva) – Vladan BABIĆ (Srbija) 0:2.

Dali se boks posle 21 godinu pauze ponovo vraća na velika vrata. Tačno posle toliko godina je prošlo kada je poslednji put održana „ Zlatna rukavica“ i kada je boks počeo da gudbi svoj primit u spotru kod nas. Revija u Nišu koja je okupila oko 80 boksera iz 25 zemalja je dobra najava da će boks ponovo da dobije svoje mesto pod suncem. Možda je ljubitelje boksa više privuko to da vide pored ringa bivše majstore ringa nego što su videli u samom ringu. Reviju su upriličili naši bivši asovi svetskog glasa u amaterskom bosku Bratislav Ristić, Fazlija Šaćirović, Milivoje Labudović, Mirko Puzović, Tadija Kačar, Miodrag Perunović,Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Osman Amzić, koji su ujedno i bili žiri ove revije.

 

 

 

U prvoj borbi većeri sastali su se nš bokser Dušan Janjić i repezentativac Maroka Bendandda u kojoj je vođena ravnoprava borba ali je odluka sudije 4:1 pobeda pripala bokseru iz Maroka. Druga borba revije između repezentativca Marka EL Madyny i boksera iz Slovenije završena je još u prvoj rundi. Od samog udarca gonga videlo se da je bokser iz Maroka mnogo bolji. Zadao je nekoliko snažnih udarca do kojih je jedan bio mnogo jači od ostalih. Slovenac se našao na podu, pa je sudija u ringu prekinuo borbu . Pobednik je bio bokser iz Marpka. Treća borba većeri gde su se sastli dva boksera iz Rusije nije bilo ni izbliza boks za reviju. Pre je ovaj duel dva Rusa ličio na jedan jači sparing. Četvrta borba programa i duel između boksera iZ Maroka Nadira i Norvežanina Spoura doneo je dosta dinamičnog boksa. Ipak odlukom sudija 4:1 pobedu su dodelili bokseru iz Maroka. Još jedan duel dva boksera iz Rusije ali ovde nije bilo kalkulacija. Vodila se bespoštedna borba izmeđi Grinkova i Alijeva, bilo je i javnih opomena. Na kraju pobednik je bio Alijev . U samoj završnici revije još dva meča u kojima su se borili naši bokseri i to u onim najtežim kategorijama. Najpre je u ring izašao Petar Prokić koji je za protivnika imao boksera iz Rusije Zobnia i vodila se bespoštedna borba u svih tri naročito u poslednjoj trećoj kada je sevalo na sve strane od silnih udaraca. Pobednik je po olduci sudija Rus Zobni, da je ruka podignuta Prokiću nebi bilo nezasluženo.

Poslednja borba u super teškoj kategoriji gde je naš bokser Vladan Babić za protivnika imao boksera sa Sečanskih ostrva i koji je po izlasku u ring svojim izgledom više podećao na kečera nego boksera. Ali se dostojno suprostavio Babiću, čak ga je i u prvoj rundi slao na pod, pa mu je sudija u ringu morao da broji. To kao da je opametilo Babića koji je u nastavku meća bio oprezniji, zadao mnogo više teških udaraca koje je ovaj crnoputi bokser sve podneo stojički na nogama i dočekao kraj meča. Pobeda je jednoglasnom oldukom sudija pripala Babiću, što mu je i donelo titulu pobednika 61 revije „Zlatna rukavica u boksu.

Žiri u satavu naših bivših legendranih asova doneo je odluke . Za najboljeg domaćeg boksera izabran je Dušan Janjić. Najbolji strani bokser je Shamill Asčerov iz Rusije. Najbolji bokser revije i ujedno pobedik 61 po redu „Zlatne rukavice“ je naš bokser Vladan Babić.Za najborbeni par večeri odnsono najbolja borba bila je između našeg Babića I Ruskog boksera Zobija. Za najbolju repezentaciju na reviji proglašena je Rusija, ma da je opšti utisak da je više pokazala repenzentacija Maroka. Oni su imali tri boksera u ringu i sva trojica su zalsuženo pobedila. Rusi su u ring imali sedam boksera od toga njih 6 su vodili međusobne duele., od toga čak jedan nije ni održan. Jedino je Zombi imao za protivnika našeg boksera Babića i nije ostavio baš neki bolji utisak u ringu. Ipak žiri je svoj deo posla odradio dobro.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print