JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Trener Radana se nada brzom nastavku

Lebane: Pripremni period Lebančana proteko je u najboljem redu. Prvenstvo je dočekano sa velikom dozom optimizma. Pokazao se to da je i realnost. Minimalan poraz sa Timočaninom u Knjaževcu u prvom kolu (2:1)  i prava kanonada golova u suretu sa Teminć 1924 u Lebanu ( 9:0)  pored toga što je  utakmica odigrana bez prisutvo gledalaca i dodatne mere predostrožnosti najavljivale su da će FS Srbije preduzeti neke mere u skaldu sa odlukama Vlade Srbije. Odmah nakon te utakmice uvdene su privreme mere, oglasio se i FSS o prekidu nasatva takmičenja u svim ligama Srbije, da bi  se spasili ljudski životi .

Ovog puta moj sagovornik na tefonskoj liniji je šef stuke Radana Goran  Đorđević koji je kao i uvek i ovog puta bio raspoložen za razgovor ali  se u njegovom govoru vidi da mu prekid prvenstva ne prija, ali kad je reč o ljudskim životima tu je bez  bilo kog drugog odgovora,  nego da se prvenstvo prekine i spase životi sportista.

 

Na pitanje kako ste prihatili odluku   o prekidu prvenstva zbog pojave epidemije Đorđević je rekao: Sigurno da nismo rado prihavtili odlaganje prvenstva, jer samo što smo upravo krenuli. Ekipa je bila maksimalno spremna. Ja i moji kolege  Stevica Janković i trener golmana Veljko Mirdzić  dosta smo uložili truda  da ekipu maksimalno pripremimo za prolećni deo prvenstva. Sigurno da nam ova pauza nejće nikom pa ni nama pogodovati. Odluka važi za sve pa narvno i za nas, morali smo da se pomirimo sa činjeničnim stanjem. Tako da ukoliko se nastavi prvensvo moraćemo da krenemo svi ponovo od nule. Ovo je svi moramo da budemo svesni veliki gubitak za fudbal.Ali igrati fudbal bez prisutva pubilke, kako je bio slučaj sa Temnićem  je nešto što netreba fudbalu . Jer fudbal se igra zbog pubilke i njih treba da budu na tribinama bilo u kom rangu takmičenja. Situacija je po meni krajnje ozbiljna, preči su životi nas sportista i svih građana i moramo svi da to prihavtimo kao realnost.

Na pitanje dali ste u konatktu sa ljudima iz kluba i igračima Đorđević odgovara: Konatkti postoje, svi su zaintersovani šta će biti i kako će se prvenstvo završiti. Mislim da su mere preduzete na vreme i verujem da će se okončati brzo sve ovo što nas je zadesilo. O daljem statusu nas u klubu koji živomo od tog dinara koga zarađujemo na terenu zasad neznamo ništa. Dali će nam biti priznata ova pauza ili ne  to sve zavisi od ljude koji  vode računa o finansiskom delu. Lično sam da se prvenstvo nastavi  i završi do kraja. Recimo da krene maja meseca da se igra sreda nedelja  može se privesti kraju. O poništenju prvenstva nisam pobornik za to, želim da  pre svega ljudi budu zdravi i živi. Da imamo što manje ljudskih žrtava. Pa tek onda će fudbal i svi ostali sportovi da ponovo zažive. Lično sam optimistva i poželo bih svim ljudima ovog sveta dobro zdravlje. Naravno i nama sportistima da se što pre vratimo na fudabske terene i ponovo delimo sa našim navijačima zajedno  dobre i loše trenutke. Fudbal je najlepša sporedna stvar na svetu i ostće tako, zato sam optimsta i očekujem povoljan ishod svega ovoga što nas je zadesilo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print