JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Treća sreća za Lebančane

SRPSKA LIGA-ISTOK

RADAN-OFK TOPLIČANIN 3:0(1:0)

Lebane: Sudija: Miloš Nedeljković(Trstenik) 7. Strelci: Miloš Stanković  u  18, Stefan(T) Kostić u 57, Stefan(S) Kostić u 90 minutu. Žuti kartoni: Krstić, Nastić, Miloš Stanković ( Radan), Denić (OFK Topličanin).

RADAN: D: Cakić 7, Stoiljković 7, Krtsić 7, Stefan (T) Kosatić 7, (Dojčinović -), Milošević 7,5, Marinković 7, Ivanović 6,5 ( Nastić-), Stefan (S) Kostić 7 , Smiljković 7,5, Miloš Stanković 8, Dodić 7 ( Stojanović-),

OFK TOLIČANIN: Novaković 7, Ilić 6, Stojić 6 ( J. Jovanović-),Savić 6, Nikolić 5,5 ( Babović – ( Nemanja Kitić-), Kaličanin 7, Janković 7, Denić 6 ( Božić -), V. Paunović 7, M. Jovanović 6, Stojković 6.

igrač utakmice: miloš Stanković

Po treći put zakazan susret iz prvog prolećnog kola odigran je u Lebanu, i pored toga što je postojala mogućnost da se utakmica zbog snega ponovo odloži.

Početak utakmice proteko je u ispitivanju snaga, bez nekih izrazitih prilika za postizanje golova. Prvi je pripretio domaćin u dva navrata ali je golman gostiju Novaković u oba slučajeva izašo kao pobednik, kad se našao oči u oči  sa domaćim napadačima

.

Igrao se 18 minut, neko je od igrača gostiju pogrešio na sredini terena, to je vešto iskoristio Smiljković i dubinskom loptom u prazan prostor pronašao kapitena Miloša Stankovića  koji je izbio sam pred gol Novakovića i manirom iksusnog strelca ovog puta je bio uspešniji i poslao loptu u nebanjeni deo mreže gostiju.

Do odlaska na odmor nije bilo više golova niti izrazitih prilika, tako da se na odmor otišlo sa minimalnoj prednosti domaćina, u izuzetno fer i korektnoj utakmicićitavog toka susreta.

U drugom delu igre domaći su sa još dva pogota rešili pitanje pobednika.

Prednost domaćina udvostručena je  u 57 minutu, kad je Miloš Stanković idealno pronašao u srcu kaznenog prostora gostiju Stefana(T) Kostića koji je šutirao glavom sa nekoliko metara, golman Novaković je  ušao u šut, zakačio loptu, ali je to bilo nedovoljno da ne završi u mrežu.

Domaći   samo nekoliko minuta kasnije ne uspevaju da realizuju kazneni udarac , pošto je Smiljković uputio udarac na gol, lpotu je zaustavio rukom Denić i sudija je bez razmišljanja pokazao na kazneni udrac, kojeg je izveo Miloš Stanković ali je golman Novaković bravuroznom intervensijom odbranio udrac.

Gosti su u finišu utakmice imali preko Jankovića idealnu priliku za počasni pogdak, ali je golman domaćih D. Cakić iz dva pokušaja izašao kao pobednik.

Konaćnih3:0 usledili su u poslednjim trenutcima utakmice, ponovo je asistirao Smiljković a strelac je Stefan (S) Kostić ,koji je ušao u kazneni protor i preciznim udacem primorao vrlo dobrog Novankovaća da po treći put vadi loptu iz mrežu,  koji je tim pogotkom krunisao dobru igru na ovoj utakmici.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print