JugSport.net

sportski portal južne Srbije

TOPLIČANIN BEŽI SA DNA: Prokupčani savladali mladu ekipu Žitorađe

PROKUPLjE – U derbiju začelja Super B lige istok-zapad pred praznim tribinama hale “Dr. Zoran Đinđić“ u Prokuplju, snage su odmerili rukometaši pretposlednjeg Topličanina i poslednje plasirane Žitorađe. Obe ekipe desetkovane zbog korona virusa igrali su u proređenim i znatno izmenjenim sastavima, ali se večeras u toj konstalaciji snaga bolje snašao domaćin koji je ubedljivo savladao Žitorađu, kojoj je ovo 22 vezani poraz u Super B ligi, u kojoj ekipa Žitorađe od maja prošle godine ne zna za pobedu.
Večerašnji meč možemo reći pored napadački superiornog Uroša Stankovića, obeležili su golmani obeju ekipa.
Od samog starta Topličanin je nametnuo svoj ritam igre, i puleni Miljana Manića su vođeni razgoropađenim Urošem Taškovićem, koji je večeras imao 15 odbrana, stekli ubedljivu prednost. Manjak kreativnosti u napadu u ekipi Žitorađe i dobro raspoloženi Tašković među stativama bili su inicijalne kapisle da se Topličanin u ranoj fazi meča rezultatski odlepi. Pored Taškovića u ekipi iz Prokuplja se posebno istakao i Uroš Stanković sa 10 pogodaka na kome je večeras bio glavni napadački fokus Topličanina. Stanković je večeras igrao protiv “svojih“ s obzirom da je ponikao u Žitorađi, ali mladi rukometaš Partizana na kaljenju u Prokuplju nije podlegao pritisku i bio karta na koju se večeras “kladio“ Manić i dobio opkladu.
U ekipi Žitorađe se istakao najviše golman Matija Orbatov sa 15-ak odbrana, koji je večeras debitovao u žuto-plavom dresu i pokazao da će biti kapitalno pojačanje u ekipi Dragana Nikolića u predstojećoj ni malo lakoj borbi za opstanak.
U desetkovanoj Žitorađi najbolji je večeras bio kao i u većini slučajeva ove sezone kapiten Dejan Ilić koji je postigao 5 pogodaka.
Na kraju, po svemu viđenom i prikazanom možemo zaključiti zasluženih 35:21 (16:9) za ekipu iz Prokuplja.
Žitorađi je ovo osmi poraz kojim ostaje prikucana na samo dno tabele, dok Topličanin sada ima 5 bodova i nalazi se na 10. poziciji, na kojoj je preskočio sada pretposlednju ekipu Priboja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print