sportski portal južne Srbije

DARKO STOŠIĆ NASLEDIO I TRAKU I GOL OD KOCIĆA: Znači mi poverenje trenera i uprave, velika je čast biti prvi među odabranima!

NIŠ - Prolazi Želja ove godine kroz turbulentan period, mnogo se kadrovskih promena desilo u proteklih nekoliko meseci, od uprave do igrača svi su jedan za drugim napuštali ''brod koji tone''. Jedan od retkih koji su ostali i pokušavaju da nekako brodu obezbede mirnija mora za plovidbe je - Darko Stošić (21) (uz njega i pivotmen, Vladimir Ristić) , nova-stara ''jedinica'' Želje i njen novi kapiten. Ovaj rođeni Prokupčanin, traku i ponovno prvo mesto među stativama nasledio je od veterana rukometne igre Miroslava Kocića, a kako kaže, naš sagovornik, takvo breme nije ni malo lako. - Velika je odgovornost biti kapiten Železničara, pogotov posle svih koji su nosili traku Želje kroz njegovu istoriju. Posebnu težinu ima kad je nasleđuješ od igrača renomea Miroslava Kocića. Svakako da u tom slučaju postoji mali pritisak, ali to su sve stvari zbog kojih se mi svi bavimo sportom. - uvodi nas u razgovor Stošić. Želja trenutno u periodu tranzicije nema baš neke pohvalne rezultate, ali kako kaže Darko Stošić, klub se trudi da stane na zdrave noge i nada se da će u tome uspeti.

Stošić u akciji / foto: D. S. instagram

- Svakako da se klub ove sezone odlučio na svoj omladinski pogon i najmlađa smo ekipa u ligi. Sve to ima svoje prednosti i mane. Smatram da mojim saigračima fali malo iskustva i da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji, dostojni imena i grba koje branimo. Primarni cilj u ovom trenutku jeste opstanak u elitnom rangu.  Svoju igračku ekspanziju Stošić je doživeo kada je na kormilu Topličanina iz Prokuplja bio Miroslav Đorđević. Tada je Stošić izdanjima u klubu sa Toplice kao 16-godišnjak zadužio prvo reprezentativni dres a onda i kasnije, kada je napunio 18, zadužio i dres Železničara, pa od tada sa ekipom sa Čaira prolazi i dobro i loše stojički, i izdignuta čela. Zbog toga je i verovatno odluka kormilarskog trojca Železničara Đorđević - Petković - Gajić bila da baš mlađani Stošić ponese traku. - To je jedna velika čast. Pogotovo što sam je dobio od trenera Đorđevića s kojim sam sarađivao još u Topličaninu. Svakako ne sme da izostavim zasluge i trenera golmana Ivana Gajića koji me svakodnevno sprema za izazove i na terenu i van njega. A tu je i Žarko Petković sa kojim sam jedno vreme u Topličaninu delio svlačionicu i znam o kakvom rukometnom znalcu je reč. Drago mi je što su u meni videli to i trudiću se da opravdam zvanje kapitena. - objašnjava Stošić i dodaje da se njegovi lični ciljevi ne razlikuju puno od ekipnih. - Što se mojih ličnih ciljeva tiče, cilj mi je da idemo od utakmice do utakmice, korak po korak. Moramo da steknemo kontinuitet malo ekipnog iskustva i da do kraja budemo fokusirani na svoj cilj, a on je jasan. Ovo je veliki klub, uvek će Želja biti Želja i smatram da će se uskoro vratiti tamo gde treba. - završava razgovor sa nama Darko Stošić, kapiten Nišlija. Železničar nije baš najsjanije počeo sezonu od starta, računajući i evropske utakmice na svima su poraženi, u nekima čak i ubedljivo, koliko će mladost doneti a koliko oduzeti rukometnom Nišu ostaje da vidimo. U klubu su svi optimistični, dok teren govori drugačije. Ali sigurno je da ceo kolektiv okupljen oko Želje na čelu sa predsednikom Slobodanom Milosavljevićem - Cobijem i sekretarom Vladanom Mitićem, očekuje ni malo lak i zahvalan posao kada je očuvanje brenda kakav je Železničar na jugu i celoj rukometnoj Srbiji, ali svakako južnjaci po nekoj prirodi stvari su naviknuti da budu najbolji onda kad je ''gusto'', te tako neće nas iznenaditi ako Želja uspe i posle svega da se uzdigne iz pepela poput Feniksa.