JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Timok plovi ka Prvoj ligi

Lebane: Jesenji deo prvenstva u Srskoj fudbalskoj ligi-istok je okončan , usledila je zimska pauza, lider prvenstva  je Timok 1919  iz Zaječara ,ali uz napomenu da prvenstvo nije odigrano u potpunosti čak 5 utakmice su odloženeu poslednja dv kola, pa bi I sam poredak na atbeli bio sasvim drugačiji. Bilo kako bilo  ipak sve počasti pripale su timu iz Zaječara koji je po mnogim poznavaocima fudbalskih prilika  najprijatnije iznenađenje, jer su svojim igrama  pokazali da imaju kvalitet, vođeni po mnogima jednim od naj perspektivninim šefom struke Vojkanom Rajčić, koji je znao da složi sve kockice i dovde tim na liderskoj poziciji.

Za petama su im veliki rivali Budućnost iz Popovca koji je sa bodom manje  ( 45)  Vlasine iz Vlasotinca (42)  Radničkog iz Sviljanca (41)  i to će po svoj prilici biti timovi koji će se na proleće boriti za lidersku poziciju, a ko bude prvi ići će u baraž za popunu Prve fudbalske lige Srbije.

Timok 1919 je na 19 odigranih utakmica zaležeio 15 pobeda 1 nerešen susret i 3 poraza uz gol razliku 36 datih i samo 13 primljenih golova, znači pozitivna gol razlika +23, i osvojeno je ukupno 46 bodova.

Na svom terenu pod Krljevicom su na svih 10 utakmica bili pobednici uz gol razliku 21 tatih i samo 3 primljena gola osvojeno je svih 30 bodova i po uspešnosti kao klubovi domaćini su na prvom mestu. Na gostovanju su po uspešnosti zauzeli 4 mesto jer su na 9 gostovanja ostvarili skor od 5 pobeda uz 1 remi i 3 poraza i gol razlikom 15 datih i 10 primljenih pogodaka , sa osvojenih 16 bodova.

Ta liderska pozicija krasila ih je što su tim sa najviše pobeda na svom terenu ukupno 10,  uz Vlasinu su jedini neporaženi tim na svom terenu, zabeležili su od svih klubova najviše pobeda ukuno 15u 14 odigranih kola ,imali su njabolju odbranu koja je primila samo 13 golova na 19 odigranih utakmica, i tim su koji je na svom terenu primio najmanje golova, samo 3 puta su  na 10 utakmica vadili loptu iz mrežu.

Boje kluba u jesenjem delu prvenstva branilo je ukupno 22 fudbalera a redosled je ovakav: Najviše svih 19 utakmica odigrali su Ivan Dragićević, Uroš Nikolić, po 18 nastupa imaju Marko Cvetković, Miloš Gardić, Miloš Rošević, Nikola Radosavljević, sa 17 nastupa je Aleksandar Jovanović, po 16 nastupa imaju Nemanja Ristić, Dušan Kovačević, sa 15 odigranih utakmica je Stefan Knežević, sa 14 je Nemanja Milić,  sa po 13 su odigrali Nemanja Antić, i Miloš Nikolić,sa po 12 su Stefan Rudić i Ognjen Nikolić  sa 9 utakmica je Marko Ristić,  sa po 6 su Miloš Todorović i Veljko Ranđelović   i sa po 2 utakmice odigrane su Saša Kojić, Nikola Ljunković  i Ivan  Aleksić.

Što se tiče realizacije na 19 utakmica postignuto je ukupno 36 pogodaka   a goletere tima je Ivan Dragićević sa 11 pogodaka, zatim sa 9 golova je Nemanja Ristić, sa 7 pogodaka je Miloš Rošević,  sa 5 pogodaka je  Uroš Nikolić,  i sa po1 golom su Miloš Gardić, Stefan Knežević, Nemanja Antić,Miloš Nikolić, Nikola Ljunković, i Ognjen Nikolić.

Što se tiće discipline zarađeno je ukupno 46 javnih opomena  i samo 1 crveni karton u jesenjem delu prvenstva. Taj crveni karon dobilo je Miloš Gradić a javne opomene dobili su: Po 6 puta opomenuti su Marko Cvetković i Stefan Knežević, po 4 javne imaju Nemanja Milić, Miloš i Ognjen  Nikolić,po 3 puta su opomenuti Aleksandar Jovanović, i  Miloš Todorović , po 2 puta Nemanja Ristić, Dušan Kovačević, Nemanja Antić, Stefan Rudić,Miloš Gardić, po 1 opomenu dobili su Ivan Dragićević, Uroš Nikolić, Marko Ristić, Veljko Ranđelović i Nikola Ljunković.

Velike zasluge pored ovih fudbalera pripadaju  šefu stuke Vojkanu Rajčiću, njegovom pomoćniku Miroslavu Nikoliću, i čelnicima kluba predsedniku Branimiru Đorđeviću , sekretarima kluba Ivanu Vučkoviću I Stefanu Mladenoviću, bez kojih siguirno nebi mogao da se ostvari ovaj odličan uspeh u jesenjoj polusezoni.

O jesenjm delu prvenstva šef stuke  Vojkan Rajčić kaže:

  Veliki uspeh znajući da Timok 1919 godinama nije bio srpskoligaškom društvu. Na početku smo postavili cilj stabilizacija i opstanak u ligi. Dobrim radom, voljom, željom, harizmom, energijom, koju imamo, sve se to uklopilo i rezulat se pokazao, što na terenu, što van njega, velikim zalaganjem predsednika kluba  Branimira Đorđevića koji je pored teških godina uspeo da očuva klub i strukturu oko njega čime nam je omogućio dobre uslove za rad. Iskoristićemo pauzu na pravi način i već sredinom januara počećemo  sa pripremama za prolećni deo prvenstva, gde ćemo sve učiniti da sačuvamo lidersku poziciju na tabeli.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print