JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Pobeda Radana za bolje dane

Lebane: Dali je minimalna pobeda Radana na premijeri pred svojim navijačaima u Lebanu protiv Timočinaina i duel pose dugo godina ova dva kluba sa  renomiranim imenima najava dorih igara ove jeseni. Pobeda od 1:0 mogla je biti izraženije sa većom razlikom da su realizovane još nekoiko prilike, od kojih su dva udarca završila u okvir gola golmana Kojića, koji je samo bio nemi posmatrač šta se događa.

Ipak uvertira je prošla svi u klubu se okreću nedeljnom gostivanju u Varvarinu, gde za protovnika imaju Teminć 1924 koji je dosta podmladio svoj sastav, ma da se Lebančani u to ne uzdaju. Naprotiv odlaze na megdran dojučerašnjem Prvoligašu , da se nadigravaju sveni da i podmlađeni sastav možž itekako da izenadi.

Upravo pred ovaj duel ragovarali smo na treningu sa kapitenom tima Milošem Stankovićem i šefom struke Gopranom Đorđevićem i čuli njihova mišljenja o nedeljnoj pobedi nad Timočaninom i predstojećem gostovanju u Varvarinu.

Kao i svaka prva utakmica u prvenstvu, tako i ova je bila teška sama po sebi po naš tim kaže na početku Miloš Stanković i nastvalja: Šef struke Goran Đorđević koji nam je zadao zadatke sve smo korektno po mom mišljenju odradili na terenu. Moglo je još par šansi da relaizujemo ali i minimalna pobeda je vredna . Uknjižili smo tri boda na startu prvenstva, što je jako povoljno za sve nas u klubu.

O očekivanju pred utakmcu u Varvarinu Stanković dodaje: Kao što svi mi znamo klub iz Varvarina je dosta podmladio ekipu, dok smo se mi prošle sezone borili za opstanak tako da nemožemo da pretimo nikome pa ni njima koju su bili u samom vhu tabele. Ali ipak idemo da se nadigravamo i nadamo se naj povoljnijme ishodu po naš tim. Potom sledi utakmica sa Vlasinom kod kuće pa gostovanje u Bošnjacu, tako da bi pobeda u nedelju bila dodatni motiv za još bolje igre u naredna naročito dva kola. Ekipa je nedeljnom pobedom puna optimizma. Treniramo svi smo na okupu osim Marka Kostića koji se oporavlja od nedeljne povrede. Drugih karovskih problena nemamo svi smo zdravi i orni za nedeljni duel u Varvrinu.

Šef struke Goran Đorđević vidno raspoložen pobedom na startu prvenstva  sa optimizmom je izneo svoje zapažanje o nedeljnoj utakmci i optimističku najavu pred gostovanje u Varvarinu.

Rezultatom moram biti sigurno zadovoljan jer smo uknjižili sva tri boda. Mogu da  kažem protiv jedne vrlo kvaitetne ekipe koja se u ovom prelaznom roku dosta pojačala.Na treenu su pokazali da neće biti protivnik od koga će se na trenu lako osvajati bodovi. Možda nisam u potpunosti zadovoljan igrom svoje ekipe, ali nisam ni očekivao da u prva nekoliko kola uhvatimo zadovoljvajuću formu. Izlazimo iz jednu fazu jakih priprema, momci su još umorni od žestokog rada. Mislim da će to iz utakmcu u utakmcu sve bolje biti i igraćemo sve bolje i bolje.

Prva utakmica u prvenstvu pred svojom publikom je uvek teška. Rezultat dali je adekvatan ili nije neću da podcenjujem protivnika, neću u to  da ulazim. Imali smo poništen pogodak, kada je lopta izvađena sa linije gola koju je već prošla, prečka Marinkovića, oni su imali tu jednu ozbiljniju priliku kada je u 8 muntu na grešku pomoćnog sudije koji je predvideo ofsajd poziciju iz koje je napravljena pozicija za pogodak. Imalo je perioda igre kada su imali više lopte u posednu, pokušavali da ugroze naš gol, gde su se njihove akcije završavale na nekih tridesetak metra od našeg gola.  O suđenju nebih monog govorio jer kada se pobedi sve se zaboravi, ali je evdentno da je njihov igrač sa broje 8 posle žutog kartona kojeg je dobio, potom napravio još tri treža prekršaja za šta nije od sudije Aleksandra Vukadinovića bio sankcionisan drugim , što bi bila velika prednost za naš tim sa igraćem više na terenu.

Od utakmice u Varvarinu šef struke Đorđević kaže: O bilo kom se protivniku radilo pa i Temniću 1924  izlazimo da se nadigravamo sa protivnicima bilop gde se igralo. Dali je to kod kuće ili na gostovanju nećemo igrati zatvreno, da se  branimo, već ćemo sa svakim pa i sa nedeljnim protivnikom da se nadigravamo. Jeste ekipa iz Varvarina je dosta promenila sastav, sa dosta mladih igrača, ne ulazim u to. Može to da bude i mač sa dve oštrice, mladi igrači željni dokazivanja, pred domaćom pubilkom posle minimalnog poraza u Nišu . Ali se radi o  timu koji je u Srpskoj ligi bio zadnjih godina u samom vrhu tabele. Kada se sve uzme u obzir predstojeće gostovanje neće bti nimalo lako. Ali očekujem dobru igru mojih igrača i da iz te utakmice rezultiraomo dobrim rezultatom po naš klub. Mislim  da smo napravili jedan korektan sastav, koji može da se suprostavi svakoj ekipi i da napravimo dobru igru i dobre rezultate po naš klub.