JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Sparina protiv fudbala

SRPSKA LIGA-ISTOK

Lebane:  Odigrane su utakmice prvog kola, ovog vikenda su na programu utakmice drugog  u Srpskoj ligi- istok, gde se očekuju dobre fudbalske predstave. Jedini problem koji će zadavati muke na svim terenima su ove tropske vručine, koje će u velikoj meri ometi kvalitet tih utakmica, odnosno aktera tih duela.

Jedn od derbija drugog kola je u Mrštanu gde domaći Moravac- Orion dočekuje Budućnost iz Poopovca. I jedan  i drugi tim su na premijeri bili uspešni na gostovanju. Mrštančani u Bošnjacu, Popovčani u Leskovcu u duelu sa GFK Dubočicom. Treba očekivati dobru utakmicu i krajnje neizvesnu. U Trtseniku istomni  tim dočekuje Jagodinu i ukoliko želi rehbilitaciju za poraz u Prokuplju, moraće da u duelu sa Jagodinom  uloži dosta truda , kao bi doši do celog plena, ma da bi trebali da budu domaćini zadovoljni i remijem.  Na Niškom Durlanu popularnim „orlićima“ sledi popravni iz prvog kola, posle poraza u Prahovu.  Protivnik OFK Topličanin koji  je na startu prvenstva bio neumoljiv protiv TrstenikPPT, pa je ovo prilika za goste da pokažu da to nije bilo slučajnost.

Bošnjačani na svom terenu po drugi put su ove jeseni domaćini. Prva premijera sa Mrštančanima je bila neuspešna. Ovog puta im u goste dolazi ranjeni „staklarci“ koji su na  svom terenu u Paraćinu bili   poraženi od novajlije Vlasine. Za domaćina vrlo bitna utakmica za dalji razvoj u nastavku prvenstva. Pobeda bi im vratila samopouzdanje, poraz ili remi bi ih potpuno izbacio iz dalji kolosek. Za goste iz Paraćina SFS Borac ista situacija kao i za domaćina. Leskovačka GFK Dubočica putuje na megdan novajliji u ligi  Rembasu iz Resavice. Oba tima su startovala porazima, Resavčani na gostovanju u Jagodini, gosti na svom terenu su neočekivano poraženi od Budućnosti, ma  da su očekivanja bila da će Leskovčani startovati pobedom na startu prvenstva.

U Knaževcu Timočanin dočekuje Dunav iz Prahova, pa je to dobra prilika da na premijeri pred svojom publikom kao članovi Srpske lige zabeleže pobedu, posle minimalnog poraza u Lebanu. Gosti su takođe orni za borbu, pogotovu posle pobede nad OFK Sinđelićem.  Dali je to bilo slućano ili ne , prilika je da pokažu na gostovanju u Knjaževcu. U Varvarinu duel dva stara Srpskoligaša između domaćeg Teminić 1924 i Radana il Lebana . Domaćin je pretrpeo minimalni poraz na gostovanju u Nišu  sa  Car Konstantinom, dok je Radan minimalnim rezultaom(1:0 ) bio bolji od Timočanina. Dali će podmlađeni sastav domaćina biti kadar da se suprostavi Radanu, ili će Lebančani  zabeležiti drugu uzastopnu pobedu ovog puta na gostovanju. Poslednji par  u Vlasotincu Vlasina- Car Konstntin je prilika da domaći pokažu da pobeda u Paraćinu nije bila slučajna, dok gosti iz Niš   pokažu da je pobeda u prvom kolu sa Temnićem (1:0) bila plod dobre igre „ carića“ na premijeri

 

ZONA JUG

Leskovača Sloga na svom terenu dočekuje predstavnika Kosova i Metohije Polet 1980 iz Lapljeg sela kod Prištine, posle remija u Kuršumiji, pa je to prilika za prvu pobedu ove jeseni. U Vladičinom Hanu Morava je domaćin Jablanici iz Medveđe, gde je prilika da im se revanširaju za prošlogodišnji poraz  na svom terenu. Jablanicaje pobedom nad  Svelost pokazala da su konsolidovali svoje redove. Morava nije igrala utakmicu u Prokuplju sa Akademijim-10, zbog tehničkih raloga domaćina. Posle pauze u prvom kolu Pusta reka na svom terenu u Bojniku dočekuje novajliju Akdaemijju-10 iz Prokuplja, pa je to prilika za prvu pobedu. U Orašju domać Budućnost će ugostiti Jedinstvo iz Gornjeg Stopnja, koje je visoko porazio Žitorađu (5:2) na svom terenu. Pa je prilika da ljubitelji fudbala Orašju vide dobru fudbslku predstavu. Derbi kola je svakako u Kuršumliji gde će domaća OFK Kosanica dočekati ekipu Pčinje iz Trgovišta. Dva tima koja će konurisati za sam vrh na tabeli je ujedno prilika da se vidi ko ima bolji tim i ko veće šanse za sam vrh . U Pukovcu Svetlost je domaćin Vranjskoj banji , pa je to prilika za Badnjevčane da zabeleže prvu pobedu ove jeseni, ma da ni gosti nisu bez šansi za trijunf. U Bobištu istoimeni tim dočekuje Nebeske anđele, koji su na premijeri igrali nerešeno sa Čekminom na svom terenu na bazi „jug“ u Bujanovcu. Ko će se radovati neizvesno je , jer oba tima po svoj prilici imaju podjednake šanse za trijunf.U Žitorađi komšiski derbi  sa Jastrebcem iz Blaca koji je „petardom“ ispratio Bobište, dok je Žitorađa isto toliko primila golova u svojoj mreži u Gornjem Stopanju. Utakmica se  igra po svoj prilici u Prokuplju pa su  oba protivnika na pola puta od svojih mesta. Uslovno domaćin Žitorađa, pre bi se reklo da je duel dva tima na neutralnom terenu. Slobodan je  u ovom kolu ekipa FK Čekmin.

ZONA CENTAR

Zona –Centar ili pre bi se moglo reći  Niška  fudbalska zona. Klubovi su iz okruženja Niša, jedini gradski predstavnik je OFK Niš. Tako da je zona sa najbližim putoivanjima u okviru FS RIS-a.

Prvi par je utakmica Svrljig- Naša krila 1936 iz Belotinca, gde I jedna I druga ekipa su u prvom kolu poražene, pa obe traže rehabilitaciju za neuspeh u prvom kolu. U Aleksincu posle dužeg vremena ponovo fudbal na zonskom stepenu takmičenja. Duel dvojice novajlije Napredka  1929 I Morave iz Žitkovaca je dobra uvertira za domaće navijače da vide dobru fudbalsku predstavu. Rudar je domaćin Vrtištu, takođe dve ekipe novajlije u zoni I dobra prilika da domaćin zabeleži prvu pobedu. Ma da ekipa iz Vrtišta se neće sigurno lako predate. U Medoševcu duel dva moglo bi se reći stara zonaša. Pobeda je inperativ I jednog I drugog tima.Mladost dočekuje ekipu OFK Brzi Brod. Moravica iz Subotinca na svom terenu je domaćin Zeljoradniku iz Balajnca . koji je na startu pozao da je reč o dobrom timu u ovom rangu takmićenja. Komšiski derbi dva tioma iz neporedne bilzine, kojih dele par kilometra je prilka da se oprobaju komšije. Pukovac je favorit, ma da I Orljane je iskusan zonaš I sigurno će biti dobrog fudbala. U Gornjem Matejevcu Jedinstvo je domaćin jedinom gradskom klubu OFK Nišu, pa je I to kao u Pukovcu duel dva tima kojeih deli par kilometara.U Malošištu istolimeni tim dočekuje Bukovik iz Ražnja, u kome treba očekivati dobru utakmicu, dva tima koja se dobro poznaju u ovom rangu takmičenja.

ZONA- ISTOK

Ako se gleda teretorijalna raspostranjenost u ovoj zoni klubovi  su naj rasporstranjeni, tako da su troškovi putovanaj po svoj prilici u sve četri zone naj skuplji za ove klubove. Ali je I evdentno das u klubovi sa najboljom infrstrukturom.

U Kladovu Brodoremont je domaćin BSK iz Bogovine, pa je to po svoj prilici pobeda domaćina I nova tri  boda. Duel po  imenu dva možda naj zvučnija  u ovm rangu OFK Bor  na svom terenu dočekuje Hajduk Veljka iz Negotina. Favoriti su gosti ali  i domaćin  će sve učiniti da se pobedom predstavi svojim navijačima u višem rangu takmičenja. U Boljevcu Rtanj  je domaćin Đerdapu iz Kladova , još jedna utakmica koja obećava dobru fudbalsku predstavu. U Beloj Palaci posle dužeg vremena fudbal na zonskom stepenu takmičenja. Ekipa Rajko Mitić dočekuje Kablovi iz Zajećara I biće to još jedna dobra fudbalska predstava u ovoj zoni. U Pirotu Jedinstvo je domaćin Balkanskom duel dva moglo bi se reći stara zonaša I možda derbi ovog kola. U Majdanpeku  istoimeni tim dočekuje Tanska Rajića iz Pirota, duel dva zonaša koji su igrali u dve različite zone,ali je reč o iskusnim timovima. Favborit je domaćin, koji igra pred svojim navijačima. Tim iz Zaječara OFK 019 je novajlija u  zoni, za protivnika ima OFK Slatinu, I biće to još jedan neizvestan meč za gledanje. I polsednji par u Babušnici Lužnica dočekuje  Timok 1919 iz Zaječara. Ekipe koja je naj veći kandidat za titulu prvaka. Osim poraza svaki drugi rezultat bi bio uspeh za domaćina.

 

ZONA- ZAPAD

Zona koja je zadržala naziv I delimično teritorijalni sastav timova. Nedostaju samo klubovi iz Topličkog okruga, koji su preseljeni u Zona-jug.  Pred svojim najvaiačima Blagotin će dočekati Jedinstvo iz Mijatovca. Novajlija želi da se pobedom predstavi svojim najviačima . Jedintsvo 1936 iz Kruševca je domačin favorizovanoj Župi I gosti su bliži po svoj prilici pobedi. Mačkovac je domaćin Moravi 1918 iz Ćuprije, koja je favorit u ovoj utakmci, ma da ni domaćin nije bez svojih prilika.

Još jedan novajlija Meševo dočekuje renomiranog protivnika Radnički iz Sviljanca koji je apsolutni favorit na papiru. Bošnjane dočekuje OFK Lugomir   I to je duel dva iskusna zonaša, koji se dobro poznaju. Levač u Rekovcu je domaćin još jednom renomiranom timu Jedinstvu iz Paraćina uz Radnički iz Sviljanca glvanog kandidata za titulu prvaka u ovoj zoni. U Velikom Šiljegoivcu Jedinstvo će ugostiti Juhor iz Obraža. Dok će novajlija Kušiljevo  nekadašnji Napredak ugostiti još jedan kvalitetan tim u ovom rangu Slogu iz Despotovca.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print