JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Blačani silovito krenuli u novu sezonu predvođeni Jovanovićem

BLACE – Polusezona kakva se poželeti može za jednog mladog igrača. Na 11 mečeva čak 17 golova, i nekoliko asistencija, govore u prilog ozbiljnih igračkih kvaliteta mladog špica Jovana Jovanovića (21). Došao je na mala vrata u Holandski fudbal već u prvoj polusezoni u tamošnjem četvrtoligašu DOS-u, demantovao je sve “ neverne Tome“ i pokazao da je stasao u pravog rasnog golgetera.
Ove polusezone, Jovanović se vratio u svoju rodnu Toplicu, tačnije u FK Jastrebac iz Blaca, kao jedan od glavnih aduta za pohod na ovosezonski cilj Blačana, a to je Srpska liga – Istok.
Pred Blačanima nije ni malo lak posao, jer će konkurenciju imati u ekipama Pčinje, Kosanice, Žitorađe i Puste reke, koji slove uz Blačane za glavne favorite za tron.
Međutim, ovaj mladi i polivalenti napadač, prototip savremenog špica koji sem što daje golove ume i da igra za ekipu, je najveća prednost Jastrepca. O tome govori i meč prvog kola protiv ekipe Bobišta koje su Blačani potukli sa ubedljivih 5:0 , a Jovanović je na tom meču zabeležio čak 3 asistencije.
Specijalno, za portal jugsport.net, Jovan govori o planovima za predstojeću sezonu:
Plan je jasan, da sakupimo što više bodova u jesenjem delu šampionata i da od starta napadnemo sam vrh tabele.
Povratnik u srpski fudbal, posle šestomesečnog boravka u zemlji lala, klompi i biciklista, tamošnje iskustvo upoređuje sa ovim u Srbiji.
Da kao što ste i rekli, vraćam se posle uspešne polusezone u Holandiji. Razlika u niželigaškom fudbalu ovih dveju zemalja ogleda se pre svega u infrastrukturi, koja je na strani Holanđana, ali prednost našeg fudbala je u tome što je to kod nas stavljeno na viši nivo u društvu, veću pažnju pridajemo nižim ligama nego Holanđani. – ističe Jovanović.
Euforičan start Blačana nagoveštava kišu golova ove sezone, i kvalitetnu žetvu bodova, a mladi napadač o tome kaže: – Upravo tako, euforičan start. Prva utakmica i odmah pobeda od 5:0 pred svojim navijačima. Jako lepo smo otvorili prvenstvo, ali već za vikend nas očekuje jako ozbiljan meč protiv ekipe FK Žitorađa. Ujedno, to je naš Toplički derbi, tako da već pobedu koju smo ostvarili moramo ostaviti po strani i usredsrediti se na meč koji nam dolazi za vikend. Jako se dobro radi u Blacu, atmosfera je veoma dobra i to je jako važno.

Na vreme smo “upalili motore“ za ovu sezonu, i dobro smo radili u pripremnom periodu ali sada ćemo videti kako prvenstvo bude odmicalo kako će i šta funkcionisati. Međutim, siguran sam da ovo može biti sezona iz snova za Blace.
– samouvereno će Jovanović i dodaje: Ovom prilikom bih se zahvalio upravi Fk Jastrepca i šefu Miodragu Saviću na ukazanom poverenju i nadam se lepoj saradnji s njim. Takođe, puno sreće bih poželeo novajlijama u Zoni iz Toplice, ekipama Akademiji 10 i Svetlosti iz Badnjevca. 

Blačane ne očekuje ni malo lak posao u prvenstvu, prvi i možda najteži korak je već u nedelju, u meču protiv ekipe Žitorađe, u kome će ako osvoje ceo plen imati psihološku prednost na svojoj strani za nastavak prvensta. Jedno je sigurno, dovođenjem Jovanovića, Blace je osiguralo jedan od najjačih navalnih redova u ligi, sada to ostaje na mladom Jovanoviću da opravda taj epitet pojačanja i ‘gol-mašine’ iz Holandije. Prvu priliku imaće već za vikend protiv svojih bivših saboraca.

Foto: Jovan Jovanović / priv. arhiva

N. Tonić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print