JugSport.net

sportski portal južne Srbije

TIMOK 1919 PONOVO NA MESTO USPEHA

Zaječar: Uz velelepi stadion koji su dobili na dar od Države Srbije fudbaleri i stučni štav, kao i uprava kluba Timoka 1919na čelu sa agilnim predsednikom Miloradom -Miki Vučkovićem nisu sedeli skrštenih ruku već su stvorili tim u Zona istok za veća fudbalska dela. Ubedlivo su ove takmičarske godine 2023 /24 osvojil naslov prvaka u Zona jug i izborili povratak na mestu uspeha gde je nekad ovaj klub žario i palio svojim igrama u ona stara dobra vremena.

U ovogodišnjem prvenstvu odigrali su umesto 30 planiranih 28 utakmica pošto je ekipa Senjaka iz Pirota odsutala od daljeg takmičenja pa su joj brisani svi rezultati.

Na 28 odigranih utakmica Timok 1919 je zabeležio 25 pobeda, odigrao je 2 nerešene utakmice i pretrpeo samo jedan poraz( Bor- Timok 2:1) uz gol razliku 84 dana i samo 11 primljenih golova sa gol razlikom od + 73 golova se uplovilo u društvo članova Srpske lige istok.

U jesenjem delu prvenstva odigrali su 14 utakmica i zabeležili isto toliko pobeda uz gol razliku 43 dana i samo 3 primljena pogodaka osvojeno je ukupno 42 boda.

Na svom terenu u jesenjem delu bili su domaćini na 8 utakmica i sve same pobede uz gol razliku 26 datih i samo1 primljeni pogodak osvojeno je 24 bodova.

Na gostovanju takođe jesenas odigrali su 6 utakmica i zabeležili isto toliko pobeda uz gol rzaliku 17 datih i samo 3 primljena gola.

U prolećnom delu prvenstva takođe su odigrali 14 uzvratnih utakmica i zabeležili 11 pobede, 2 puta igrali nerešeno i pretrpeli samo 1 poraz uz gol razliku 41 datih i samo 7 primljenih pogodaka osvojeno je ukupno 35 bodova.

Na svom terenu domaćini su bili na 6 utakmica i zabeležili 5 pobeda i 1 nerešenu utakmicu uz gol razliku 20 datih i samo 1 primljen pogodak, osvojeno je 16 bodova.

Gostovali su na 8 utakmica i zabeležili 6 pobeda 1 nerešenu i 1 poraz uz gol razliku 21 datih i samo 6 primljenih golova osvojeno je ukupno 19 bodova.

Kao domaćini na 14 odigranih utakmica jesenas i na proleće skor je sledeći na 14 utakmica zabeleženo je 13 pobeda uz 1 nerešenu utakmicu i gol razliku 46 datih i samo 2 primljena pogodaka osvojeno je ukupno 40 bodova

Na gostovanju jesenas i na proleće takođe su odigrali 14 utakmica i zabeležili 12 pobeda 1 nerešena i samo 1 poraz igol razlika 38 datih i samo 9 primljenih golova

Znači da ponovimo još jednom na 28 utakmica 25 pobeda, 2 nerešene, 1 poraz uz gol razliku 84:11 i osvojenih 77 bodova.

Boje kluba do titule prva branilo je 22 fudbalera i stigli do titule prvaka Zone istok a to su: Aleksandar Jovanović, Ilija Jović, Lazar Dubljević, Marko Cvetković, Luka Bogojević, Nikola Vanić, Lazar Petrović, Aleksadar Ilić, Andrija Antunović, Uroš Nikolić, Dejan Mašić, Marko Ristić, Petar Mladenović, Dejan Mašić, Damir Ramadani, Luka Stojanović, Dušan Milosavljević, Rastko Nikolić, Nenad Stamneković, Matea Rangelov, Nikola Trukić, Nemanja Zdravković.

Kao što rekosmo potignuto je ukupo 77 pogodaka a strelci su bili perjanica je svakako mladi osmanaestogodišnji Rastko Nikolić koji je postigao čak 31 pogodak i izdvojio se ispred svih ostalih strelaca. Reč je o taletovanom golgeteru o kome će se tek čuti. Zatim sa 11 pogotka je Nenad Stamenković, sa 10 golova postignutih je Uroš Nikolić, zatim Luka Stojadinović se ustrelce upisao 6 puta, a Damir Ramadani 3 puta,dok po 2 pogotka postigli su: Andrija Antunović, Aleksandar Ilić, Dejan Mašić, Marko Ristić, Nikola Stanojević i Nikola Trukić. Samo po 1pogodak su postigli i upisali se u strelce Luka Bogojević, Aleksandar Ilić, Lazar Jeremić, Dušan Milosavljević, Petar Mladenović, Nikola Vanić i Nemnja Zdravković . Znači čak 18 fudbalera su se upisivali u listu strelaca, što govori o kolektivnoj igri tima pod Kraljevicom. Uz igrače velike zasluge pripadaju i predsedniku kluba Miloradu-Miki Vučkoviću, šefu stručnog štaba Miroslavu Nikoliću i njegovom pomoćniku Ivanu Aleksiću

O minulom prvesntvu i tituli prvaka predsednik kluba Milorad-Miki Vučković kaže: Timok 1919 je bio i biće fudbalski centar Timočke krajine. Cilj u prvenstvu Srpske lige istok kao novajlije nam je moram odmah da naglasim osvajanje prvog mesta i i plasman u Prvu ligu Srbije .

Zato ćemo sa pripremama krenuti 5 jula niko nije napustio klub, a u pregovoru smo sa čak 7-8 igrača . Zahvaljujemo se Državi Srbiji na najlepšem stadionu u Srbiji kojinam je podarila. Biće nam čast da igramo na ovakvom stadionu i da će se Prva liga uskoro vrtaiti na njemu. Želimo i dobrodošlicu OFK Beogradu punog srca u Super ligu Srbije na stadionu u Zaječaru i biće nam čast i zadovoljstvo što ćemo moći da gleamo i Superligaški fudbal od jula meseca u Zaječaru.Biće nam dragi gosti i poušaćemo da uz našu pomoć sa tribina doprinesemo da beleže što bolje rezultate. Prihatili smo ih jer smo oba tima plavo-bele bolje i u nih ćemo gledati kao da je naš Timok 1919 rekao je na kraju otvrenog srca „alfa i omega“ Timoka 1919 Milorad-Miki Vučković.

 

Na kraju u ime naj čitanijeg sportskog portala jugostoka Srbije (FS-RIS) jugsport. net i vlasnika Vukašina Stevanovića čestitamo Timoku 1919 plasman u Srpskoj ligi a da dogodine podignu i pehar za viši stepen takmičenja, jer ovaj grad pod Kraljevicom to i zaslužuje. A OFK Beogradu sa kojim sam imao dobru saradnju u prošlom prvenstvu već sam im čestitao plasman sad samo da im poželim dobre fudbaleke partije u Zaječaru kao članovima Super lige Srbije. Popularni “Romantičari sa Karaburme to zaslužuju jer su fudbalsko ime naše Srbije, naročito treba zahvaliti i na razumevanju ljudi iz Zaječara da ih ugoste na svom prelepom stadionu. SREĆNO I JEDNOM I DRUGOM TIMU !!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili