JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Timočanin upalio motore

Na gradskom stadionu u Knjaževcu ponovo je oživelo. Već nedelju dana seniorski tim Timočanina intenzivno radi kako bi spreman dočekao start jesenjeg dela prvenstva u Srpskoj ligi Istok. Zvanično prozivka je obavljena prvog dana jula  na kojoj je bilo prisutno 22 igrača. Prozivku je obavio dosadašnji šef stručnog štaba Miodrag Mijo Starčević. Ispred Uprave kluba igrače je pozdravio potpredsednik kluba Ninko Mihajlović. Nakon sastanka na kome je igračima  predstavljen plan priprema i ambicije kluba održan je i prvi trening.

Trener Starčević je istakao da će mu u radu kao i proletos pomagati treneri Nikola Veljković i Dejan Bunojić. U vezi igračkog kadra Starčević je rekao: „Klub su u odnosu na prolećni deo napustili Medić, Krmar, Ilija Petrović i možda  Nikola Petrović jer mu je istekao ugovor o ustupanju. Bilo bi dobro ako bi smo napravili novi ugovor jer se Nikola sasvim lepo uklopio u ekipu. Veliki  hendikep predstavljaju odlasci Medića i Krmara ali istovremeno imponuje svima što će Medić nastaviti karijeru u Jagodini, a Krmar u Kupi.  Ljudi iz kluba uveliko kontaktiraju i pregovaraju sa nekolicinom  prvoligaških i srpskoligaških igrača koje očekujemo ovih  dana. Dolaskom novih igrača uz već prisutne  igrače poput Miloša Stojanovića, Baće Nikolića, Mrševića, Radosavljevića, Zlatkovića i plejade domaćih mladih igrača stvorićemo jaku ekipu koja će biti kadra da ispuni očekivanja naših navijača. „

„Ambicije kluba su ostale iste. Pokušaćemo svim snagama da budemo najbolji na srpskoligaškom Istoku i ostvarimo plasman u Prvu ligu. Smatram, uz dužno poštovanje svih klubova u ligi,  da za to imamo kvaliteta kako u stručnom štabu tako i u igračkom potencijalu. Imamo potpunu podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza opštine. Navijači očekuju da naredne godine gledaju prvoligaški fudbal u Knjaževcu, a obzirom da naredne godine obeležavamo sto godine postojanja kluba, smatram da to knjaževački ljubitelji fudbala zaslužuju“ reči su predsednika kluba Slaviše Jevtića.

Timočanin će kompletne pripreme obaviti u Knjaževcu. Na raspolaganju su tri travnata terena  koji su u izvanrednom stanju i po mišljenju mnogih ljubitelja fudbalanikad nisu bili lepši i bolji. U pripremnom periodu odigraće se i dosta prijateljskih utakmica a prva naredna je zakazana za 16.07.2020. kada će četa trenera Starčevića odmeriti snage sa Knjazom novajlijom u Zoni Istok. Do početka prvenstva odigraće se više utakmica a generalna provera spremnosti ekipe za jesenji šampionat biće protiv niškog Sinđelića.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print