Timočanin upalio motore

На градском стадиону у Књажевцу поново је оживело. Већ недељу дана сениорски тим Тимочанина интензивно ради како би спреман дочекао старт јесењег дела првенства у Српској лиги Исток. Званично прозивка је обављена првог дана јула  на којој је било присутно 22 играча. Прозивку је обавио досадашњи шеф стручног штаба Миодраг Мијо Старчевић. Испред Управе клуба играче је поздравио потпредседник клуба Нинко Михајловић. Након састанка на коме је играчима  представљен план припрема и амбиције клуба одржан је и први тренинг.

Тренер Старчевић је истакао да ће му у раду као и пролетос помагати тренери Никола Вељковић и Дејан Бунојић. У вези играчког кадра Старчевић је рекао: „Клуб су у односу на пролећни део напустили Медић, Крмар, Илија Петровић и можда  Никола Петровић јер му је истекао уговор о уступању. Било би добро ако би смо направили нови уговор јер се Никола сасвим лепо уклопио у екипу. Велики  хендикеп представљају одласци Медића и Крмара али истовремено импонује свима што ће Медић наставити каријеру у Јагодини, а Крмар у Купи.  Људи из клуба увелико контактирају и преговарају са неколицином  прволигашких и српсколигашких играча које очекујемо ових  дана. Доласком нових играча уз већ присутне  играче попут Милоша Стојановића, Баће Николића, Мршевића, Радосављевића, Златковића и плејаде домаћих младих играча створићемо јаку екипу која ће бити кадра да испуни очекивања наших навијача. „

„Амбиције клуба су остале исте. Покушаћемо свим снагама да будемо најбољи на српсколигашком Истоку и остваримо пласман у Прву лигу. Сматрам, уз дужно поштовање свих клубова у лиги,  да за то имамо квалитета како у стручном штабу тако и у играчком потенцијалу. Имамо потпуну подршку локалне самоуправе и Спортског савеза општине. Навијачи очекују да наредне године гледају прволигашки фудбал у Књажевцу, а обзиром да наредне године обележавамо сто године постојања клуба, сматрам да то књажевачки љубитељи фудбала заслужују“ речи су председника клуба Славише Јевтића.

Тимочанин ће комплетне припреме обавити у Књажевцу. На располагању су три травната терена  који су у изванредном стању и по мишљењу многих љубитеља фудбаланикад нису били лепши и бољи. У припремном периоду одиграће се и доста пријатељских утакмица а прва наредна је заказана за 16.07.2020. када ће чета тренера Старчевића одмерити снаге са Књазом новајлијом у Зони Исток. До почетка првенства одиграће се више утакмица а генерална провера спремности екипе за јесењи шампионат биће против нишког Синђелића.

 

 

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net