JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Vratiti poljuljani ugled sudijske organizacije FS RISa

Najzad je održan Izvršni Odbor Strukovne organizacije sudija FS Regiona Istočne Srbije, koji bi trebao da donese boljitak, ne samo unutar ove organizacije već čitavog FS Regiona istočne Srbije, nastao pre svega sa neslaganjem načina rada sadašnjeg predsednika SOS FS RIS Bojana Stojanovića, koji je po rečima svih njih koji su bili u uskoj saradnji sa njim uneo nemir u radu.

Posle zahteva članova Skupštine SOS FS RIS-a za održavanje Vanredne sednice i neoglašavanja predsednika Bojana Stojanovića, po tom pitanju, članovi I.O su na osnovu Pravilnika sazvali sednicu kojoj je presedavao predsednik Bojan Stojanović.

Sednici su prisustvovali i predsednik FS RIS-a Novica Tončev i Generalni Sekretar Ivan Hadzi Đorđević. Obzirom da je I.O bio u punom sastavu doneo je niz važnih olduka za fukcionisnje organizacije kako bi do Varedne Skupštine bio obezbeđen normalan rad.

Najvažnija odluka po rečima pojedinih članova je da je zakazana Vanredna Skupština za 23 april. Kako bi se nastavlio gde se stalo, posle potpisivanja većina članova da se zakaže Vanredna Skupština i izabere novo rukovodstvo. Nisu se složili prisutni i izraženo je neslaganje sa podnošenja ostavke predsednika Tehničke Komisije internacionalca Danila Grujića. Od članova I.O je dobio jednoglasnu podršku da nastavi sa rad. Da izabere članove T.K koji će nastaviti normalan rad, bez pritiska i uticaja bilo kog. Novi članovi uz predsednika Danila Grujića su još: Aleksandar Veljović, Saša Vasić, Dragan Radović, Dejan Anđelković.

Sednica je po rečima članova I.O protekla u napetoj atmosferi. Naročito zbog bahatog ponašanja Bojana Stojanovića, koji je po rečima prisutnih videvši da više nema nikog uz sebe za podršku od članova I.O vređao je prisutne članove.

Sve je to kulminiralo kada je u jednom trenutku polio čašom sa vodom Vladimira Đuričića iz Leskovca, predsednika SOS FS Jablaničkog okruga, optuživši ga za „izdaju“ jer je u poslednje vreme imao jedino njegovu podršku. Po svoj prilici je i Đuričić uvideo da netreba više podržavati ponšanje i rad Stojanovića. Samo zahvaljujući pre svega prisebnosti članova I.O i samog Đuričića izbegnut je i fizički obračun.

Sve ovo govori da je sadašnji još uvek predsednik SOS FS RIS-a Bojan Stojanović izgubio kompas i da se više ne postavlja pitanje njegovog prestanka dalje „vladavine“.

Svi članovi I.O su jednoglasni u tome da je Stojanović imao punu podršku na početku svog mandata. Ipak uspeo je da za 2,5 godine po rečima članova I.O uništi ovu organizaciju svojim ponašanjem i odnosom prema kolegama. Bio je stavio samog sebe na „čelu“ bez saradnje sa ostalim kolegama u radu. Ono što je u celoj ovoj „ujdrumi“ dobro je da I.O normalno funkioniše i da nikada ovako nije bio jedinstven u svom radu i svojim obavezama.

Takođe Fudbalska Organizacija i predsednik Novica Tončev se slažu da je Sudiska organizacija istoka kreće putem oporavka od samovasti Bojana Stojanovića.

Zahvaljujući pre svega razumevanju čenika FS RIS-a koji su sva ova dešavanja pratili pažljivo i da je bilo razloga ili ne, ili ideja za uvođenje Vanrednih mera u Sudijskoj organizaciji, sada je potpuno jasno da za tako nešto nema potrebe i da bi to bilo najgore moguće rešenje. To bi još više unelo pometnju u Sudiskoj organizaciji. Ovako je zakazana vanredna Skupština SOS FS RIS-a kao što rekosmo 23 aprila, gde će se izaći sa predlozima članova I.O. Po svoj prilici biće izabran novi predsednik SOS FS RIS-a. I početi sa radom kao i priliči jednoj ozbiljnoj organizacij kao što je Sudijska pri FS RIS-u.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print