TEKSTILCI CILJAJU BARAŽ

Odzaci: Fudbaleri FK Tekstilca člana Prve lige Srbije pod stručnim voćstvom šefa struke Branka Mirjačića okupili su se 15 januara na Gradskom stadionu i označili početak pripreme za prolećni deo prvenstva . Šefu struke na prvoj prozivci odazvalo se je čak 28 fudbalera , među kojima i nekoliko novajlija , koji će biti na probi i pokušaće da izbore status prvotimca i tako ostanu u redovima FK Tekstilca.

Zimska pauza je iskorišćena da bi se obavila analiza onim što je postignuto u jesenjem delu prvenstva i napravili planovi priprema za prolećni deo prvenstva koji počinje 24 februara.

Tim iz Odzacima jesenji deo prvenstva završio je visokom četrtom mestu Prve lige Srbije i u klubu su svi zadovoljni postignutim rezultatom.

Prvi čovek kluba Jovan Miletić je rekao na početku da je realnost da se ekipa nada plasmanu u plej-of Prve lige Srbije

.

Tom prilikom se obratio igračima i stručnom štabu pred prvi zvanični trening na terenu stadiona u Odzacima gde će se trenirati do subote kada se ekspedicija seli na desetodnevne pripreme u Umagu.

Jesenas smo pokazali dobre partije i sa punim pravom bili najprijatnije iznenađenje prvenstva. Naše ambicije su da doibre rezultate iz jesenjeg dela prvenstva ponovimo i na proleće jer želimo da se na kraju sezone nađemo među četiri najbolja kluba u baražu jasan je predsednik Odzačkog prvoligaša Jovan Miletić.

Tokom priprema u Istri ekipa će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica koje će poslužiti za uigravanje tima za prolećni deo.

Prvi protivnik plavo-belima biće Fehervar iz Mađarske verovatno naj jači rival sa kojim će Tekstilac u poripremnom periodu odigrati utakmicu. Klub je poznatiji po ranijem imenu Videoton koji je jesenji deo prvenstva u Mađarskoj prvoj ligi završio na trećem mestu. Takođe biće odigran eutakmice na pripremama sa slovenačkim timovima Radomljem i Rogaškom.

Šef struke Branko Mirjačić dobro je složio kockice i izvlači najbolje što može od ekipe , što pokazuju sami rezultati u jesenjem delu prvenstva u kome je Tekstilac posebno bio neproboljan u odbrani Prmili su najmanje golova od svih ekipa u oba elitna ranga Srpskog fudbala.

Mladi stručnjak je predstavio plan priprema za pripremni period kako bi bili maksimalno spremni da ostavre dobre rezultate i željni plasmana na tabeli u samom vrhu i u prolećnom delu prvenstva , jer šef struke će moći da računa na proverene igrače jerse ne očekuje velike promene u igračkom kadru tokom zimskog prelaznog roka. Pored fudbalera koji su nastupali u jesenjem delu prvenstva ima i nekoliko igrača na probi , tako da ćemo neki spisak kaže predsednik Miletić svesti na 22 igrača i tri golmana za pripreme definisaćemo u narednih dva do tri dana.

Prvog dana priprema obav ljeno je merenje koje su igrači obavili sa kondicionim trenerom a do polaska na pripreme treniraće se dva puta dnevno. U Umagu ćemo boraviti od 20 do 31 januara i odigrati mninimalno tri utakmice. Po povratku sa pripremama predstoji nam da zakažemo još jednu kontrolnu utakmicu pre generalne probe za koju još tražimo protivnika rekao je šef struke Mirjačić.

Po završenom prvog dela prvenstva Tekstilac su napsustili Nigerijac Mihajel Unadika Ukečuvku, japanac Juto Nakamura, a njihovim stopam bi mogao da krene i mladi Vladislav Goldin.

Na prozivci nisu bili ni Irfan Zulfić i Darko Stojanović koji su jesenas napsutili Odzaci kao pozajmljeni igrači IMT-a i na pripremama su sa tim klubom ukoliko zadovolje ostaće ukoliko ne zadovolje ponovo će se vratiti u naše redove, znaćemo ovih dana. Na terenu se posle povrede vratio Ivan Davidović i Miloš Zekić

dok se Stefa Šavija još uvek oporavlja od operacije ligamenata. Svoju šansu tražiće i napdač Aleksandar Vlaisavljević koji je pristupio iz Hajduka iz Kule . Na prozivci su se našla i trojica talentovanih omaldinaca na koje Tekstilac ozbiljno računa u budućnosti koja je pred njima. Reč je o Nikoli Paljeviću i Nikoli Ostojiću i perspektivnom golmanu Urošu Stajkoviću.