JugSport.net

sportski portal južne Srbije

GORNJOMILANOVČANI KRENULI ŽESTOKO

Gornji Milanovac: Gornjomilanovački Prvoligaš Metalac posle odrađenih tekstova 12 i 13 januara sa treninzima za novu takmičarsku prolećnu ezonu krenuo je 15 januara . Prozivci su prisustvovali sportsko tehnički direktor Ivan Vuksanović i predsednik kluba Rajko Nešković, kao i kompletan stručni štab i igrači na koje se računa za prolećni deo prvenstva. Prozivci se nisu odazvali jer su napustili klub Mina Esteban, Svetislav Milošević, Melvin Kolašinac Milan Ilić i Branislav Milanov , dok je jedina prinova Marko Mirić.

Predsednik kluba Rajko Nešković i sportski direktor Ivan Vuksanović jasno su stavili do znanja prvotimcima da će uz maksimalnu podršku i resurse koje klub može da ponudi očekivati od ekipe da nastavi s dobrim partijama iz poslednjih osam kola prvog dela prvenstva zahvaljujući kojima su posle duge rezultatske krize počeli su da se primiču sredini tabele. Ali teži deo tek predstoji pogotovu akose iuma u vidu da Milanovčani čvrsto veruju i u ulazak u plej-of zonu. U toj misiji predvodiće ih šef struke Vladimir Otašević koji je ovaj klub preduzeo krajem oktobra prošle godine.

Od starta smo doneli pravilnik vrednosti koji želimo da gajimo i poštujemo rekao je na početku Otašević prvotimcima . Uspešna realizacija novih taktičkih planova , uz konstantan rad ,došlo je kao posledica toga.Timsko zalaganje i standardi koji smo postavili su na prvom mestu, što je dovelo do toga da osamanest igrača igra konstantno. Mnogo je bitno da imamo raznovrsnu rotaciju i da svi budu uključeni u ostavrenju ciljeva.

Metalac je zasad doveo jedino Marka Mirića iskusnog napadača a pregovori su u toku sa jednim levim bekom i veznog igrača. Sve to govori u prilog onome što su ranije najavili da drasatičnijih promena neće biti i da tim koji se praktično digao iz pepela ostaje na okupu.

Čim se podižu standardi i zahtevi , pritisak je veći. To je normalno. Novi igrači ne dolaze samo da bi nas pojačali , već prvenstveno da bi ušli u sistemkoji gradimo . Nemože svako da dođe u ovoj sredini.. Samo oni koji imaju da donesu ljudski , karakterni kvalitet na prvom mestu pa tek onda igrački imaju mesta kod nas poručio je šef sturuke Otašević igračima i napomenuo. Ako neko ima bilo kakav problem rešavamo ga prvo ovde u svlačionici . Ako tu nemože , uključiće se ljudi iz Uprave kluba. Nesme ništa od negativnosti da preostane za teren. Kada izađemo na stadion tu moramo biti svi kao jedan , maksimalno skoncentrisani samo na fudbalski rad i napredovanje.

Otašević nije propustio priliku da izvesti igrače o razgovoru sa Upravom kluba ali i da ih podseti kako da se psihološki motivaciono postave od prvog dana novog okupljanja.

Zajednički možemo sve . Pojedinac je bitan ali samo ako je u funkciji tima. Tako dobijaju sve , i taj pojedinac i tim. To ste pokazali i u periodu kada smo morali da izlaztimo iz krize , jasno sam u svom izveštaju Upravi rekao da je rezultatski povratak proizvod ogromnog zalaganjasvakog od vas. Međutim mala je razlika između prepotentnosti i samopouzdanja. Da bismo nastavili sa uspešnim igrama , moramo biti čvrsto na zemlji empativni međusobno , posebno kada dođu teški trenuci a biće ih , samo jedni druge možemo izvući iz toga i povući napred.

Metalac će celokupne pripreme sprovesti u Milanovcu. Kontrolne utakmice imaće sa OFK Beogradom 30 januara u Beogradu, 3 februara u Ivanjici protiv javora, Zatim sa Trajalom 7 februara, i Borcem 11 februara.Što se tiče generalne probe prvobitno planirano za 17 februar sa Grafičarem zbog promene datuma povratka Beograđana sa pripremama u predstonicu. Metalac će poslednju utakmcu pred prvenstvo tog dana odigrati sa Takovom .

 

Metalac ima razloga za zadovoljstvo kada pogleda učinak u poslednjih osam odigranih kola od kako ekipu vodi Vladimir Otašević ali sportski direktor Ivan Viksanović ističe da su dodatne promene neophodne kako bise osigurao napredak . Otašević je obavio temeljnu analizu tog perioda i izuzetno je zadovoljan koliko su igrači pružili rekao je Ivan Vuksanović- Upravo na bazi te analize napravljen je plan o doselekciji ekipe. Već je poznato da smo dobili još jednog iskusnog špica , stigao je Marko Mirić koji bi trebao koncepcijski odlično da se uklopi. Namera nam je da dovedemo još jednog igrača za poziciju levog beka i jednog veznog igrača.

 

Što se drugog dela sezone tiče idemo strpljivo od utakmice do utakmice ali ne krijemao da je za nas prvo kolo nastavka nešto kao finale lige šampiona. Cilj je da prvo dobijemo Smederevo , a potom i svaki naredni meč , uvek ćemo ići na pobedu. Niko nam nemože uzeti nadu dok postoji šansa za uspeh. Iako možemo ravnopravno sa svima, bilo kod kuće ili u gostima , priželjkujemo da nam se teren u Milanovcu oporavi pošto nam je pogoršana podloga uzela dve pobede na dva poslednja domaćinstva .Veoma hrabri interakcija igračai stručnog štaba. Otašević je organizovan , vredan, i željan uspeha. Samopouzdanje sa kojim su momci igrali dok je on sedeo na klupi oslikavalo se kroz dominaciju u svim mogućim uslovima i neuslovima kod nas i na gostovanju. Sveto u ovom periodu moramo podići za stepenicu gore na svim poljima. U tu avanturu smo već krenuli- poručio je Vuksanović već na samom početku priprema za prolećni deo prvenstvene sezone Prve lige Srbije.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print