JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Talenti žele da vrate ugled  Dubočice

Oni malo stariji ljubitelji fudbala  ne samo u Leskovcu, već i čitavoj Jablaničkom okrugu sećaju se  vremena  još stare Jugoslavije kada je FK Dubočica kao član Druge lige – Istok bila u samom vrhu. Čak je i bila na dohvat Prve lige Jugoslavije. Ako se ne varam, igrali su jednu od odlučujićih utakmica sa Napredkom iz Kruševca u Leskovcu bez golova. Pobeda je čini mi se otvrala vrata naj elitnijeg takmičenja.

Generacija fudbalera koju su predvodili takva imena kao što su bila recimo Boškica Stefanović, Gavrilović- Gavra, Ivković-Lebanac, Mitić- Miljko, Stojiljković-Redza, Nota Jovanović, Zoran Banković, Rače Jovanović, Mladenović- Medle,  Mitić – Mrs. Većina od njih su potom branili boje mnogih naših prvoligaša.

Od tada do danas prošlo je dosta vremena. Bilo je uspona i padova. Međutim fudbal se u Leskovcu i dalje igra. Sadašnja generacija seniora na dobrom je putu da povrati, koliko toliko sjaj fudbala u Leskovcu. Svi očekuju sa pravom da  izbore plasman u Srpskoj ligi – istok.

Uporedno sa njima stasava jedna generacija mladih fudbalera, od kojih su pojedinci na dobrom putu da dostignu tu slavnu generaciju Dubočice. Čovek „za sve u klubu“ Dušan Milutinović-Kostić radi sa  jednom od te dve  genercije koje se takmiči u Kvalitenoj ligi FS RIS-a .

„Ono što je krasilo Dubočicu skoro pre tiri veka,  je to da je iz svoje škole fudbala proizvodila  igrače za seniorski sastav. Tako da je klub bukvalno u jednom periodu svog postojanja živeo od prodaje, naravno   svojih igrača. Sada mi upravo pokušavamo da Dubočicu vratimo na taj kolosek.“

„Prioritet nam nije osvajanje prvih mesta u rangu gde se takmičimo u kategoriji Kadeta i Pionira. Mi to ne namećemo deci, prosto pokušavano da kroz jedan kvalitetan rad, da na površini ispliva kvalitet. Da nam to bude jedan baza, za stvaranje seniorskog tima, iz našeg pogona“ kaže na početku Dušan Milutinović –  Kostić.

„U radu sa Kadetima radi Goran Đorđević, dok sa omladincima radim ja. Ono što je jako bitno i što bih želeo da naglasim  da trenutno imamo sve kategorije  od Cicibaca do Seniora u klubu. Treneri u klubu su sa A i B licencama UEFA. To je ono što svi u klubu težimo da imamo ljude  koji su sposobni  i stručni da znaju da rade u fudbalu. Jednostavno da znaju da rade sa tom decom. U ovoj generaciji dečaka koje imamo ne bih nikog izdvajao posebno. Smatram da bi to bilo kontraproduktivno za njih same.“

„U ovom osetljivom periodu uzrasta, ono što oni pokazuju u ovom trenutku, je ogromna volja, da napreduju kao fudbaleri. Na teškim uslovima za rad usled, nevremena ih ne sprečava da redovno dolaze na treninge, Vrlo su odgovorni,  tako da smatram, da prvenstveno jedan od uslova je ta njihova želja i odgovornost za rad i napredak. To će biti upravo ono što će nam pomoći da ih isfiltriramo  u tom periodu pre dolaska u seniorski sastav Dubočice. Uskoro očekujemo nastavak prvenstva u obe kategorije, pa se nadamo da ćemo već na leto imati nekoliko prvotimaca od njih koji će se na leto priključiti pripremama za najbolji tim  GFK Dubočice.“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print