JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Talenat koj se mora “izbrusiti”

Leskovac: Talenat u boksu kakav je šestnajetogodišnji Sava Mitić iz Leskovca, može se slobdno nazvati biserom koji treba da postane dijamant. Sa onim kojim mu je priroda podarila pre svega visnu, raspon ruku, pokretljivost u ringu, uz dobar rad vrhunskog trenera Bobana Milenkovića iz BK Hisar iz Leskovca sa kojim ovaj vanserisdki talenat radi, na dobrom je putu da izraste u prvog boserskog dijamanta , kojeg treba izbrusiti do kraja. Pored redovnog rada na treninzima Sava je često u društvo našeg repezentativca u boksu Darka Stankovića i Dušana Stojanovića,takođe isksunog bosera iz Leskovca od kojih vrlo rado prihvata sve dobronamerne savete. Sava je uporedno redovan učenik Turističko ugostiteljske škole u Leskovcu.

O svom dosadašnjem uspešnom bokserskom putu Mitić kaže: Prve bokserske korake načinio sam kao desetogodišnjak još 2014 godine u BK  Dubočica u Leskovcu kod trenera Božidara Arsića kome dugujem veliku zahvalnost jer sam od njega naučio prvu boksersku abecedu. Tada sam počeo sa masivnom težinom od 42 kilograma za najnižu kategoriju.Sada imam težinu oko 60 kg za laku, pa i poluvelter kategoriju.

U matičnom klubu sam proveo 2,5 godine potom sam prešao u BK Hisar kod trenera Bobana Milenkovića sa kojim i dan danas radim. Znači uz prvog trenera Božidra Arsića i sadašnjeg Bobana Milenkovića veliku zahavnost kaod smo kod toga dugujem i mojim roditeljima ocu Ivanu majci Tanji i bratu Branisavu, što imaju razumevanje i daju mi maksimalnu podršku da istrajem do kraja u ovom sportu. Dosad sam imao oko tridesetak mečeva i od toga sam pretpeo samo četiri poraza i to  su bili na početku mojih zvaničnih mečeva.

Dosad sam bio višestruki prva Jugoistočne Srbije, kao i osvajač zlatne medalje na Bokserskoj reviji „ Rudarska lapa“ u Aleksincu. Na poslednjoj reviji Jugoistočne Srbije u Leskovcu takođe sam osvojio zlatnu medalju u svojij uzrasnoj grupi. Ono što me je privuklo da se bavim ovim sportom smatarm da je boks jedan viteški sport, plemenita veština  gde do izražaja dolazi fizička pripremljenost . Ukoliko dobro radiš imaš pored sebe dobrog trenera kao što ima trenutno ja uspeh nesme da izostane. Nadam se da ću uskro se oprobati u seniuorskoj kategoriji.

To sve zavisi kao odluči moj trener Milenković, bez njega neću donostii bilo kave odlike. Ponude već ima o tome se nebih još uvek izjašnjavao. Za mene vreme je saveznik i neću žuriti nek sve ide svojim putem.Verujem da uspeh neće izostati.