JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Super fudbalska liga Srbije

BORJAN SPASIO ŠAMPIONA

FK  RADNIK – FK CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

Surdulica: Gledalaca 2.000. Sudija: Petar Piper ( Čačak) Pomoćnici: Vladimr Jovanović i Srđan Minić (Niš). Četrti sudija: Aleksandar Živokoć (Niš). Delegat: Miloš Mitrović ( Pukovac). Stelac Gajić u 8 minutu. Žuti kartroni: Ristović (  Radnik), Milunović ( C. Zvezda).

FK RADNIK: Vasiljević 7, Milovanović 7, Pajović  7, Stevanović 7, Keremeh 7, Ristović 6,5, Đorđević 6,5, Kojić 6 ( Pejčić-), Stanisavljević 6 ( Stojanović-), Danoski 6 ( Damnjanović-), Zlatanović 8.

CRVENA ZVEZDA: Borjan 8, Gajić 7,5, Jovićić 7, Pavkov 7, Ebisilio 6 ( Ivančić 7), Milunović 7, Čaušić 6,5, Simić 6 ( Jirka- ), Vukanović 6 ( Vulić-).

Igrač utakmice: Milan Borjan.

Od samog početka utakmice fudbaleri Crvene Zvezde krenuli su žestoko na gol domaćina. Ređale su se prilike za prilikom, koja je urodila plodom u 8 miutu kad je I postignut jedini pogodak na utakmci. Strelac je Gajić koji je  iskosa sa leve starene preciznim udarcem savladao kapitena domaćih na golu Nikolu Vasiljevića, koji je pokušao da ukroti udrac ali nije uspeo u tome. Pre pogotka beležimo priliku Pavkaova u 3 minutu, ali se nije nabolje snašao pred gol Surduličana.U 19 minutu nova prilika za lidera na tabeli  ponovo  je u prilici Pavkov posle asistencije   Ebisilija. Igrao se 24 minut kada je Zlatanović najbolji pojedinac domaćih uputio sa nekih 18 metara strahovit udarac, lopta je pogodila kao tane prečku odlila se I pored zbunjenog Borjana se vrtaila u teren za igru. Samo 3 minuta kasnije najbolji trenutak na utakmci.

Ponovo su u centru pažnje Borjan I Zlatanović koji je šutirao sa nekih 14 merata, golman  Beograđana se bacio kao panter I izbacio loptu u korner. U samom finišu prvog dela tačnije u 40 mintu igre Ebisilio je sa 18 metara šutirao ali je lopta zamalo prošla pored gola domaćih. Samo minut kasnije sa desne starene Stojković je idelno centrirao, Pavkov je zamalo zakasnio kod desne stative golmana Vasiljevića da loptu počalje u mrežu.  Sa tim rezultatom se otišlo na zasluženi odmor jednog I drugog tima. Jer su po hladnom vremenu I teškom terenu za igru pružili svoj maskimum, pre svega svojim zalaganjem.

U drugom delu igre domaćin je imao više od igre, bio više na polovini gostiju iz Beograda, međutim do promene rezultata nije došlo.  Igrao se 56 minut I sportska sreća na starni Crvene Zvezde.  Sudija Piper je dosudio Slobodan udarac, na nekih 18 metara od gola Borjana, igrači domaćih su tražili da udalji igraće gostiju na poropisno odstojanje, međutim to nije učinio iz samo njegovim znanim razlogom. Slobodan udrac izveo je Stevanović , uputio pravi projektil, lopta je pogodila  Borjana od njega se odbila u prečku I jendostavno nije htela u gol. U 67 minutu nova prilika za domaće, Zlatanović je iskosa sa leve strane sa nekih 25 metara šutirao , ali je bio zamalo neprecizan.

Ostali su samo uzdasi gledalaca domaćih na tribinama. Samo minut kasnije nova prilika za domaće Stanisavljević je uputio oštar udarac ali je Borjan bio na visini svog zadatka. U 70 minutu još jedna idealan šansa za Pavkova koji je uputio udarac  ali je to lepo izblokirao  požrtvovanom intervencijom Stevanović I sprečio pogodak. U samom finišu utakmice još dve prilike za domaće u 82 se našao Ristović, zatim tri minuta kasnije  I rezervista Stojanović, međutim do promene rezltata nije došlo. Crvena Zvzda je pobedila  , Radniku osteje žal ako ne za pobedom, onda bar za egal rezultat, kojeg je zaslužio prema prikazanoj igri, što govore I reči trenera gostiju Milojevića na konferenciji za štanpu, kad je izreko niz reči hvale za igru domaćina na ovoj utakmci.

Na Konfrenciji za štanpu šef stuke Crvene Zvezde Vladan Milojević je rekao: Mi na svakoj pa I na ovoj utakmci idemo na pobedu. Međutim ako bi pričali  o nekom stepenu  težine današnje utakmice, bilo je dosta teško. Jedino dobro što je za nas  ta tri boda. Videli ste utakmica kao utakmica,  nije bilo neke lepote u igri. Nije moglo ni da bude, zbog uslova koji na kraju  nebi želeo da bude neki alibi. Rekao sam juče biće teško kako nama tako I ekipi Radnika. Vremenski uslovi su bili jako teški . Pohvalio bih ljude iz FK Radnika , učinili su sve , pripremili teren za igru . Jutros smo  ja I kolega Milanović bilo ovde na terenu, da se uverimo kakvi su uslovi za igru, jednsotavno nisam znao moj sastav I sa kojim igračima da izađem na teren. Sve u svemu ovo je za nas vredna pobeda, idemo dalje . U ovoj igri koju je prikazla danas ekipa Radnika je zaslužila neki  povoljniji rezultat. Imala je svoje šanse. Borjan je u dva navrata bravuroznoim intervencijama sprečio sigurne pogotke. Sa druge strane i mi smo imali prilike da skor bude veći u našu korist. Jednostavno  to je da su igrači obeju ekipa izašli  sa terena posle utakmice bez ikakvih povreda nadam se. Pohvalio bih ekipu Radnika , jer kolega Milanović dobro radi, brza su hitra ekipa, hoće da igraju , jer sigurno da je bio bolji teren  da bi I oni igrali daleko bolje. Upravo oni igraju drugi put pod teškim uslovima posle Proletera  u Novom Sadu I danas. Šta da radimo takvi su uslovi za igru. Zahvaljujemo se na gostoprimstvu  I domaćinskom ponašanju domaćina. Želim svu sreću  I dalje uspeha  u našm prvenstvu, mom kolegi Milanoviću I Radniku. Takođe čestitam mojoj ekipi  na zalagnju I ovolikom broju navijača koji su došli po ovoj hladnoći da nas boder rekao je Milojević.

Šef struke radnika Milan Milanović je rekao: Čestitam Crvenoj Zvezdi na zasluženoj  pobedi.  S druge stane imam zadovoljstvo  na koji smo način  mi igrali. Pre svega se odnosi na drugo poluvreme. Počeli smo slabo, prvih 10 minuta  protivnik je  ušao u naš šesnaesterac  šest sedam puta, I uvek lopta padne kod protivnika, znači to je bio vrlo loš početak. Negde od 20 minut smo počeli da igramo odlučnije  I imali dve povoljne prilike preko Zlatanovića. Ne da smo probali već smo bili oldučni  I slobodni u igri. Takođe što smo hteli da se izmerimo sa Zvezdom. Probali smo ovaj put nismo uspeli , imaćemo priliku sledeći put. Ako zadržimo ovaj način  igre gde smo bili sigurni  po sredini I u odrbani, ako to sačuvamo  biće dobro za sledeće utakmice. Ako je Zvezda bila samo motiv  nije dobro. Ovakav motiv smo imali I na pripremama u Turskoj. Jedino se nemogu složim sa kolegom Milojevićem  da utakmica nije bila zanimljiva.  Pored gola kojeg je psotigla imala je još prilika,  I mi smo imali par lepih šansi. Jedino znam da igramo još jednu utakmicu, ja bih iskreno želeo  da odigramo I onu drugu   u plejofu . Nadam se da će I do nje da dođe ukoliko se I mi nađemo u sastavu tih ekipa iz vrha tabele rekao je na kraju Milanović.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print