JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Srpskolgaš iz Lebana krenuo žestoko sa treninzima

OD STARTA ŽESTOK RAD

Lebane: Nakon prozivke koja je obavljena u subotu kada su pored igrača priusatvovali predsednik kluba Neboša Stanković, potpredsednik opštine Lebana Boban Pejić, dr. kluba Strahinja Jović, kao i novi šef stuke Goran Đorđević sa saradnike koje je dobio za pomoćnika Dragana Momirovića, trenera golmana Veljka Mirdzića, kao i sardnika Milana Mitić oni koji su tu već bili u klubu, od ponedelja se krenulo sa žestokim radom na pomoćnom terenu Gradskog stadiona kraj Jablanice.

Šef sruke sa svojim saradnicima ima na raspolaganju trenutno 21 fudbalera, pošto je dojučerašnji golman i uzdanica tima iz jesenjeg dela prvenstva Vukašin Sokolović- Janković nakon prozivke Upravi kluba saopštio da se povlači iz fudbala iz privatnih i zdravstvenih razloga, što je u klubu prihvaćeno kao veliko iznenađenje. Na treningu je od prvog dana šef stuke Goran Đorđević sa svojim pomoćnicima nametnuo žetok tempo rada. Već drugog dana radilo se dva puta dnevno, što će biti tako za vreme pripremnog ciklusa dva puta nedeljno, do početka odigravanja utakmice. Pored ograde za vreme treninga moglo se videti bez obzira na hladnoći i oni najvatreniji navijači koji su nestrpljivi da vide kako su počele pripreme, dali ima pojačanja i dali će se uspeti u tome da se Radan spasi ispdanja. Dali su pojačanja po meri koji su se pojavili, ma da su utoku pregovori sa još nekoliko igrača ostaje da se vidi. Zasad su po rečima ljude iz kluba samo četvorica postali članovi Milan Stanković iz Dinamo- Vranje, Aleksandar Danić, Milvoje Stojanović, Predrag Cakić iz Jedinstva – Bošnjace i Nikola Mirković koji je bio takođe ustupljen iz Jedinstvo- Bošnjace, sada je postao i zvanično član kluba.

Pošto se je na prozivci zahvalio ljudima iz kluba na ukazanom poverenju. Zahvalan je što u njemu vide čoveka koji može da pokuša nešto što će biti vrlo teško a to je da sa Radanom izbore svi zajedno opstanak u Srpskoj fudbalkoj ligi istok, šef stuke Goran Đorđević je nastavio:

Želim da svi zajedničkim snagama pokušamo da ostavrimo zacrtani cilj. Od vas igrače tražim maksimano zalaganje na trenizima, kao i redovan dolazak. Takođe da na zvaničnim utakmicama date svoj maksimum. Da se uverim da ste se zalagali da se ostvari zacrtan cilj. Ako bude neki drugi faktor doprineo neostavernju zacrtanog cilja nećemo mi biti krivci. Od vas tražim rad na trenizima i maksimalno uvažavanje svih nas. Svako ima pravo da izense svoje viđenje. Ko u ovom trenutku ne veruje da ćemo izboriti osptanak bolje je da se na vreme povuče, ne da kasnije traži neuspeh u neke banalne stvari. Praktikovaću redovne sasatanke , da svako iznese svoje viđenje bilo pozitivno ili ne, a kad se izađe na teren, onada nema priče već samo rad. Cilj nam je da mi sportsisti budemo zadovoljni a ljudi koji su nam dali poverenje i angažovali na ovom poslu budu stekli u nas još veće poverenje, jer ih nismo izneverili što su verovali u naše mogućnosti.

O samom toku priprema i angažaovanje za šef stuke Đorđević kaže: S obzirom da sam dugo godina sportski prijatelj sa predsednikom kluba Nebojšom Stankovićem dogovor smo postigli vrlo brzo oko saradnje, da preuzmem ulogu šefa stuke.Ne bežim od izazova, pokušaćemo nešto što će biti vrlo teško. Uz ova nekoliko pojačanja da bise ostavrio zacrtani cilj trebaće nam bar još nekoliko igrača, oni koji mogu da napreve prevagu . U planu smo da odigramo jedno sedam do osma utakmica, ali tek pošto prođu jedno desetak dana sa onim pripremama na sticanju fizičke izdržljivosti fudbalera. Stručni štab nisam ništa menjao, ono što sam zatekao sa tim ljudima ću nastaviti rad u klubu. Kao šef struke verujem u igrače i moje sardanike daćemo izboriti opstanak u rangu takmičenja gde se nalazimo. Utakmice prve koje budemo igrali bilo bi dobro da to budu klubovi iz nižeg stepena takmičenja od nas, da nebi došlo do povrede nekih igrača. Svako ima podjednake šanse da se nametne, izvršiću anlaizu ko na kojoj poziciji može da najviše pruži,  tako da ću tek tada da vidm šta će nam nedostajati od igračkog kadra sa kojim trenutno raspolažemo.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print