Srbstvo prkosi “COVIDU-19” na Bogojavljanju

Lebane: Ponos je bila i čast danas biti Srbin , i naći se na dan Bogoljavlnaja na obalama ledene reke Jablanice  na mestu zvano“Bucalo“ u opštini Lebane. Bez  nikakve organizacije mladi su se okupli na ovom mestu. Tu je sa njih bio i sveštenik  Filip iz Lebnske crkve, koji je i samoinicijativno uzeo učešće među ostalim plivačima za časni krst i  sam se našao u ledenoj Jablanici. Među mlade dečake naša se i jedna dama iz Šilova, koja je takođe plivala u ledenoj Jablanici.

Pobedika nije bilo svi su bili pobednici, a sveti krst iz ledene Jablanice izneo je upravo svešenik Filip, koji je  dobio veliki aplauz od sve prisutne na obali reke, plivajući u svoj mantiji, što je takođe za svaku pohvalu.

Čula se i jasna poruka  , od učesnika dok su čekali start  u zaleđenoj reci upućena pesmom „Kosovo srce Srbije“, što je još jedan dokaz našeg velikog  srbstva, i svi pristuni su takođe taj gest pozdravili velikim aplauzima, tako da je bilo dirljivo biti na dan Bogojavljanja na reci Jablanici u opštini Lebane, ali i ponosni što smo Srbi.

I pored toga što su skupovi zabranjeni ovo nije bilo okupljanje mladih , ovo je bila samo poruka svima nama u Srbiji, da je naše srpstvo jače i veće od opake COVID-19 i da ni taj biloški rat nemože  biti prepreka do naše vere i potomstva sa kojim trebamo da se ponosimo  svi koji živimo u ovoj svetoj zemlji.

Zato na kraju sa jasnom porukom svima nama „ŽIVELA SRBIJA I SRBSKI NAROD“!

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net