Спасовдански турнир у шаху u Medveđi

Спортски савез општине Медвеђа је у сарадњи са Шаховским клубом „Горња Јабланица“ и Општином Медвеђа, организовао Спасовдански турнир у шаху.

Турнир је одржан 10. јунау Спортској хали у Медвеђи, на Ваздесење Господње, односно на празник Спасовдан коју прославља општина Медвеђа.

Председник спортског савеза општине Медвеђа,Бранислав Манасијевић поздравио је све учеснике, а затим је турнир званично отвориоДраган Кулић, члан Општинског већа задужен за спорт.

Турнир је био отвореног типа, учествовали су шахисти из Лесковца, Власотинца, Лебана и Медвеђе.За прва три места биле су предвиђене новчане награде и пехари, а освојили су их шахисти из Лесковца:

1. Станковић Иван

2. Митровић Марјан

3. Марковић Марко

Најбоље пласирани шахиста са подручја општине Медвеђа је Данило Додеровић. Титулу најбољег омладинца понео је Михајловић Андрија из Лебана.

За Спасовдански турнир у шаху традиоционално влада велико интересовање, па је тако и ове године било пријављено 22 учесника. Покровитељ турнира био је Спортски савез општине Медвеђа.

 

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net