JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Složna braća i tata žele Brestovac među Zonaše

Fudbalski klub Železničar iz Brestovca, ove sezone takmičiće se u Jablaničkoj okružnoj ligi – grupa Zapad. U samom klubu došlo je do velikih promena, novo rukovodstvo napravilo je plan da klub za jubilijej kojim 2023. slavi sto godina postojanja, dočeka u višem rangu. Novi predsednik je Uroš Filipović koji je i prvo pojačanje Želje a tu su i njegova rođena braća Miloš i Zoran. Miloš koji je nastupao u ekipama zonaša i srpskoligaša iz našeg okruga i koji se angažovao u potrazi za pojačanjima i odabirom pravih igrača za predstojeću sezonu. Na čelu stručnog štaba, četvrtu godinu za redom nalazi se Igor Filipović, otac ova tri fudbalera koji se takođe ponosi bogatom igračkom karijerijerom i nastupima za Dubočicu, Radnički iz Niša, Lemind i na kraju karijere u svom Železničaru.
“Radovi na stadionu i u prostorijama su uveliko u toku. Stara, dotrajala stolarija menja se novim PVC prozorima, uređuju se postojeća kupatila i tuševi za gostojuće i domaće igrače kao i svlačionica i prostorije za službena lica. U planu je ugradnja sistema za navodnjavanje terena koja bi trebalo da bude gotova do početka prvenstva. Plan je da sredstvima iz budžeta za sport RS kao i ličnim i ulaganjima prijatelja, simpatizera i sponzora kluba uredimo infrastrukturu stadiona. Potrudićemo se da stvorimo uslove za rad sa mlađim kategorijama, decom iz Brestovca i okoline koja su budućnost i perspektiva Železničara.” Izjavio je predsednik Uroš Filipović.


“Što se tiče igračkog kadra potrudili smo se da postojeću ekipu oplemenimo iskusnim igračima kao i mlađim talentima. Za sada su izvesni dolasci Uroša Filipovića – Car Konstantin, iskusnog Stefana Perića – Pukovac i Jovana Jovanovića – Jedinstvo Gornji Matejevac, Milan Cekić – Moravac Pečenjevce a šansu da prvi put nastupaju za svoje mesto dobiće i mladi Matija Tačić i Dimitrije Stamenković. Jedini koji je napustio klub je Stefan Blagojević koji će sreću oprobati u nižim rangovima slovačkog fudbala i kome želim svu sreću u nastavku karijere. Drago mi je što smo “vratili” naše igrače koji će, siguran sam predvoditi ostatak ekipe u borbi za prvo mesto. Do kraja prelaznog roka imamo dovoljno vremena da uigramo ekipu, uvidimo nedostatke i pokušamo da ih otklonimo do početka prvenstva. Cilj nam je plasman u viši rang. Mislim da imamo dovoljno igračkog kvaliteta i da će trener Filipović biti na slatkim mukama što se tiče sastavljanja prve jedanaestoroke. Zahvaljujem se svim ljudima koji su prepoznali naše namere, podržali nas i pomogli prema svojim mogućnostima. Sastavili smo upravu od mladih, ambicioznih ljudi željnih uspeha. Pravimo dugoročniji plan za naš klub, klub sa svetlom tradicijom koji je zajdno sa Dubočicom najstariji u regionu.” Izjavio je Miloš Filipović.

Namaa ništa drugo ne preostaje na kraju ovog priloga, nego da FK Železničaru i složnim Filipovićima u ime najčitanijeg  sportskog portala jugoisoka Srbije  poželimo da im se  želje ostvare  jer  ovaj klub zaslužuje rang više, prema uslovima infrastrukturnim koje ima i zaljubljenici kojoj  ga vode sa ljubavlju prema sportu ne nekom finansiskom interesu. Takvih treba da budu što više  koji vode klubove  i fudbal kod nas naročito nižerazredni  bi išao uzlaznom linijom…………..  SREĆNO DO VIŠEG RANGA SLOŽNI  LJUDI.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print