JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ŠKOLA FUDEBALA OGLEDALO KLUBA

Leskovac:Tražeći dalje gradom talente kojećemo predstaviti javnosti kao i gradu Leskovcu koji je pravi rasadnik mladih talenata i teško je u ovom trenutku odbrati najbolje, ali ćemo se potruditi onoliko koliko možemo i nadm se da će sportska javnost grada Leskovca biti zadovoljna onim što budemo predstavili po projektu na našem portalu mlade talete Leskovačkog sporta.

Ovog puta je pala odluka na Fudbalski klub Sloga iz Leskovca koji je član Zone jug, ali je tradicionalno imala uvek pravi rasadnik mladih talenata , budućih fudbalera.

Da bi smo Vas bliže upoznali odlučili smo da naš prvi sagovornik bude jedan od trenera i dete ovog kluba Dejan Jocić sa kojim smo razgovarali to jest pustili da sam kaže sve ono što je vezano za Omladinsku školu pri FK Slogi iz Leskovca.

Gospodine Jociću imate reč pa nam recite kao funkciniše rad sa mlađim kategorijama u ovom klubu : Klub FK Sloga ima odprilike oko 120 mališana i imamo sve selekcije izuzev kadeta , gde želimo ove godine da zatvorimo taj krug da formiramo i kadetsku selekciju , kako bi od naj mlađe cicibane do omladince imali sve generacije. Ova generacija koju smo odabrani da predstavimo javnost rođenih 2011/12 godište je jedna od najtalentovanijih mogu slobodno da kažem u klubu. Ja sam ovde slobodno mogu da kažamda sam slogino dete, ali i kao trener radim jedno 15 godina. Generacija 2011/12 je zaista je jedna od najboljih koja se našla ovde među Slogaše. Imamo dva igrača iz ove generacije koja idu u Beograd koji su selektirani a reč je o Ognjenu Veličkoviću koji je tu i Danilo Jovanović koji je odsutan opravdano.

Igraju za fK Partizan iz Beograda , odu tamo odrade neki trenig, odigraju po neku utakmicu ali redovno prate njihov razvoj. Slobodno mogu da kažem to su dva bisera u klubu. Sa najmlađim uzrastom 2017/ 16, 15, 14, godište radimo ja i Vladimir Đuričić. Sa petlićima radi Milan Nedeljković, to je upravo generacija o kojoj govorimo i iz koje smo odabrali dečake da vam se predstave, sa pionirima radi Stefan Božović, i sa omladincima Radoslav Bojat. Jedino nam je ostala upražnjena selekcija kadeta , ali imamo obećanje predsednika kluba Aleksandra Đorđevića da ćemo ove godine da formiramo i kadetsku selekciju, da bi zavrtorili ceo krug i da posedujemo sve uzrasne kategorije mladih selekcija. Jer kadetska i omladinska selekcije su glvna baza prvog tima Sloge, tako da svake godine klub dobije po dva do tri igrača iz tih mlađih selekcija koji mogu da nstupaju za prvi tim kao bonus igrači, i prvi tim nikad nema problema sa bonus igračima. To je po meni najveće bogatstvo našeg kluba. Što se tiče finansiske situacije mogu slobodno da kažem da smo jedan od naj zdravijih klubova od prvotimaca do ekonoma, trenera , jer se recimo nijednom treneru ne duguje nijedna plata , što je mnogo bitno u današnje vreme.

Što se tiče toga imamo i podršku grada Leskovca, odnosno lokane samouprave na čelu sa gradonačenikom dr. Goranom Cvetanovićem .

Što se tiče uslova za rad mlađih kategorija na raspolaganju imamo teren sa prirodnom travom koji je pravi tepih, takođe i teren sa veštačkom travom, imamo balon halu i kada pada kiša deca nesmetano mogu da treniraju u njoj i lišeni su lošeg vremena. Što se tiče infrastruturnih ulova tu smo stvarno prezadovoljni .

Radimo tri puta nedeljno sa decom ponedeljkom, sredom i petkom, dok vikendom slede utakmice. Sad se završavaju ligaška takmičenja, ali odmah potom kreću turniri. Sledeće nedelje već gostujemo u Popovcu kod Niša gde ćemo nastupiti sa tri selekcije. Potim sledi turnir kod Radničkog iz Niša, zatim u Jagodini, tako da će bukvalno celog leta deca biti zauzeta.

Sa ponosom mogu da istaknem da od 4 do 11 avgusta idemo na pripreme u Baru, već smo uplatili prvu ratu, jer smo tamo bili prošle godine ići ćemo i ove , uslovi su fenomenalni. Idemo po selekcijama Pioniri, Petlići, i Kadeti koji treba da formiramo uskoro, dok su cicibani još mali i oni će ići da igraju turnire tu u okruženju. Mogu da se pohvali da jesve idealno od smeštaja,terena za treninge, tu je i more, znači uslovi su izvnaredni za obavljanje priprema dece, koji ujedno koriste i more za kupanje. Tako da smo prezadovoljni i ove godine i pored mnogih ponuda ovde odlučili smo se ponovo za bazu Bar. Roditelji učestvuju takođe u finsiranju i oni su prezadovoljni tako ni sa te strane nemamo problema. Što se tiče članaraine za treninge klubu plaćaju mladi dok kategorije kadeta i omladinaca je oslobođena od članarine rekao je na kraju Dejan Jović kome smo se zahvalili na ovako iscrpnom izlaganju na kraju razgovora.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print