JugSport.net

sportski portal južne Srbije

PEHAR POBEDNIKA U VITRINAMA BOJNIČANA

FINALE KUPA JABLANIČKOG OKRUGA

 

RADAN- PUSTA REKA 1:1(1:1) ( PENALIMA 3:5)

 

Leskovac: Gradski stadion GFK Dubočice: Gledalaca 1.000. Sudija: Nemanja Arsić ( Leskovac) 7. Strelci: N. Smiuljković u 23(KU) za Radan, M. Stojković u 36 za Jablanicu. Strelci iz penala: N. Smiljković, A. Anđelić, M. Stanković, a za Pustu reku. L: PetrovićD: rasić, D. Stanišić, D. Stojčić, A. Stanković. Žuti kartoni: Ž. Aleksić, S. Kostić ( Radan). Crveni karton(drugi žuti) Miljan Stojanović u 44 min(Pusta reka)

 

RADAN: B. Zdravković 6.5. ;. Stošić 6, S. Stoiljković 7, M. Milošević 7,5 ( M. Cvetković-), P. Krstić 7,5, A. Anđelić 7,5, Ž: Aleksić 7 ( O. Stanković 7), M. Stanković 7, S. Kostić 6,5, A. Dojčinović 7.

 

PUSTA REKA:V. Đikić 8,5, P. Stojanović 7, D. Stojčić 9, M. Stojanović 7, A. Jovanović 8, D. Stanišić 7,5, A. Stanković 8, M. Stojković 7,5 ( P. Vidojević 7,5), N. Jovanović 8, L. Petrović 7,5, D. Arsić 8.

Igrač utakmice: Dragoslav Stojčić

Finale po prvi put na prelepom gradskom stadionu u Leskovcu u kome su se sastali dva renomirana protivnika iz Jablaničćkog okruga članovi Zone jug Radan iz Lebana i Pusta reka iz Bojnika.

Lep fudbalski anbijent oko 1.000 gledaloca gde su glasniji bili navijači iz Bojnika, pa se stiče utisak i da su daleko bili brojniji od navijače Radana, koji se nisu čuli na stadionu.

Sve je počelo kako treba intoniranjem himne Bože Pravde, a potom je sudiska trojka na čelu sa Nemanjom Arsićem označila početak utakmice u kojoj se videlo od samog početka da će i jedna i druga ekipa igrati povučeno, pre svega da sačuva svoj gol , pa ako im se ukaže prilika iz kontranapada da ugroze gol protivnbika.

I tako se dogodilo već u 13minutu kada je posle jednog brzog kontranapada Radana po sredini terena u kaznenom prototu oboren kapiten Miloš Stanković od strane Miljan Stojanovića i sudija Arsić je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Nemanja Smiljković i savladao golmana Puste reke V.Đikića i doveo svoj tim u voćstvo .

Od tog trenutka Radan je imao više od igre, ali su se Bojničani znalački branili na čelu sa Dragoslavom Stojčićem koji je bio komandant odbrane i zaustavio siaset napada protivnika, da ne ugroze gol.

Igrao se 36 minut kada je Pusta reka izvela ozbiljan napad po desnoj strani A. Stanković je kada mu je pošao u susret golman Zdravković pokušao lob udarcem da ga savlada ali nije uspeo međutim iz drugog pokušaja mladi Milan Stojković je glavom ubacio loptu u mrežu nemoćnog Zdravkovića, i poravnao rezultat.

Ništa se značajnije nije događalo do 45minuta kada je sudija Arsić zbog drugog žutog kartona poslao u svalčionici još jednog komandanta odbrane Puste reke Miljana Stankovića , možda i malo prestrogo, na sredini teran zbog povlačenja protivnika.

U nastavku susreta nije bilo golova ali je bilo nekoliko prilika i pred jednim i pred drugim golom, a naj kolosalnija je bila Dušana Arsića u 65 minutu kada jeibio sam pred gol ali je golman Zdraković samo okrznuo loptu , što je bilo dovoljno da je skrene umesto u gol u korner.

Pusta reka svesna da da ima igrača manje povukla se je u drugom delu na svojoj polovini i pokušavali su iz kontranapada da ugroze gol Radana , koji je imao veći posed lopet ali bez prave rezalizacije,

pa je tako susret završen bez pobednika i pristupilo se izvođenju penala. Utakmicu je odlučio promašeni penal Marka Stošića kome je odbranio golman Đikić da bi u petoj seriji bio precizan Aleksandar Stanković i Radan nije imao potrebe da izvodi peti penal.

Tako je prelazni pehar i pehar u trajnom vlasništvu koji je primio kapiten Puste reke Danijel Stanišić iz ruke predsednika FS JO Bojana Mihajlovića pripao zasluženo Pustoj reci iz Bojnika . Dok je poraženoj ekipi Radana pehar uručio komesar za takmičenje u ovom ciklusu Miroslav marjanović iz Lebana.

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print