JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

REZULTATI ZA NEZABORAV

Nizom prigodnih svečanosti obeležen vek postojanja Železničara, jednog od najstarijih klubova na području Jablaničkog okruga

 

 

 

Sportski kompleks Železničara u Brestovcu (Jablanička okružna lige) ovih dana je bio centar fudbala najsevernijeg dela Leskovca. Nizom prigodnih manifestacija, u prisustvu mnogobrojnih gostiju. Obeležen je vek postojanja Železničara.

U obraćanju pristnima, predsednik kluba Miloš Filipović je popdsetio da je Brestovac učestvovao u mnogim rangovima takmičenja i da su ovde gostovali Radnik (Surdulica), Radnički (Pirot), Dubočica, Moravac Orion, Balkanski, Jumko (Vranje) i mnogi drugi klubovi sa područja Niša. Železničar se može pohvaliti bogatom fudbalskom istorijom.

Ovom prilikom posthumno su dodeljene zahvalnice zaslužnim pojedincima, preminulim fidbalerima koji su zabeležili po 100 nastupa za ekipu i zaslužnim članovima uprave kluba i donatorima.

Slobodan Marković, veliki sportski i kulturni poslenik, učitelj u penziji, bivši direktor Doma kulturei neumorni fudbalski radnik priveo je kraju pisanje mopografije o Železničaru i ona bi trebalo ovih dana da iziđe iz štampe.

– Ovakvom monografijom može da se pohvali retko koji sporstki kolektiv. Obuhvaćeni su svi rezultati kluba i monografija obiluje fotografijama od kojih će mnoge ljubitelji fudbala na ovom području imati prilike da vide po prvi put. Mnoge od ovih fotografija su bile u arhivi pokojnog Slobodana Cvetkovića, počasnog predsednika kluba. Na svečanosti je njegovim članovima porodice uručene specijalna zahvalnica za požrtvovani rad u klubu, u vreme najvećih uspeha Železničara, rekao je Marković.

Zahvalnice su uručene i pobratimskoj Pustoj Reci. Posebno je izražena zahvalnost Goranu Stojiljkoviću, bivšem internacionalcu iz Brestovca (Radnički, Crvena zvezda, Majorka, Hetafe, Vojvodina), koji je organizovao utakmicu pionira Železničara i Reala iz Niša. Mališani su se predstavili u lepom izdanju, a gosti iz Niša su pobedili rezultatom 5:1. Naravno, rezultat je bio u drugom planu.

 

D. Mitrović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print