JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Radan posustao na svom bunjištu

Lebane: Posle dugo godina Srpskoligaškog statusa Radan iz Lebana mora da se preseli rang niže, i da pokuša ekspresno da se vrati među Srpskoligaše. Za to bi trebalo da se dođe do radiklanih promena u klubu, da dođu ljudi iz fudabala, koji su dosta dali za boje Radana iz Lebana. Jedan čovek  uz par saradnika nije u mogućnosti da sve postigne  i uradi, u fudbalu treba timski a ne pojedinačni rad. Radan je klub sa dugom fudbalskom  tradicijom i njemu je mesto u Srpskoj fudbalksoj ligi, s obzirom da ima izvanredne uslove za rad. Infrastruktura je  takovog tipa da bi je poželeli mnogi članovi elitnog društva. Dovođeni su treneri sa strane, dok su naši treneri iz Lebana morali da idu i postižu odlične rezultate van svoje sredine,smtramo da j ei njima mesto u klubu svojim radom, znanjem i sposobnošću. Doveden je Goran Đorđević, potom Aleksandar Kuzmnaović ali su došli i otišli, ,  koji su dovedeni da Radan svrstaju u timove u samom vrhu tabele, zašto nisu uspeli u tome o tome bi trebalo potražiti odgovor od čelnike kluba, koji su imali sigurno dobre namere.

Igrački kadar je takođe u prošlom prvenstvu bio solidan. Finansiski uslovi kao i uvek odlični novca za fudbal u Lebanu je uvek bilo zahvaljujući pre svega lokalnoj samoupravi u Lebanu na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem  koji itekako imaju sluha za sport u Lebane, i upravo za fudbal se najviše izdjaja novac , rezultati koji se potižu ne opravdavaju onoliko koliko je uloženo u fubalu. Pojedinim ljudima u klubu su smetali i predstavnici medija, kojima je čak zabranjivan ulazak  u službenim protorijama,  u jednom momentu su čak pokušali i da udalje sa tribine tražeći lične isprave na uvid, sve to unosi nemir u jednom sportskom kolektivu, jer upravo mi smo tu da o klubu pišemo dobronamerno ne zlonamerno I nikad nismo bili neprijatelji kluba u kome smo decenijama a ovakvo ponašanje se odnosi na šefa obezbeđenja, koji izgleda nezna da novinari su služeban lica I oni su nezavisni nisu deo nijednog kluba I nemogu da budu na tom spisku.

  Radan je do kraja prvenstva odigrao časno i pošteno, skupo su prodali svoju kožusvakom timu,to se  odnosi pre svega na utakmcu sa Car Konstantinom u Lebanu, gde su Nišlije mislili lakoćemo, kada svemoćni predsednik gostujućeg kluba Miroslav Milivojević popularni „Drvce“ ni uz pomoć sudija nije mogao do bodova, poražen je i preselio se i on sa Radanom rang niže. Ali pošto su ko nikad dosada ligu morali da napuste čak 12 klubova Radan je bio na 14 mestu od 20 klubova i on je na tom spisku putnika u zonskom stepenu takmičenja.Jer primera radi  ispali su klubovi sa 63 osvojenih bodova, a u zonama u FS-RIS- su bili prvaci.

U prolećnom delu osvojneo je 24 bodova slabije nego jesenas kada su osvojili 27 bodova, što u ostalom potvrđuju i analize prolećnog dela prvenstva kroz statističke podatke koje smo pripremili kao uvek.

Na 19 odigranih utakmica zableženo je  6 pobeda , isto toliko se odigralo nerešeno, a poraženi su na 7 utakmica, tako da je osvojeno ukunono 24 bodova i po uspešnosti klubova zauzimaju 12 meseto.

Na svom terenu gde upravo i trebamo da tražimo razlog ispadanja na 10 odigranih utakmica umeseto da se osvoje svih 30 maksimalnih bodova osvojneo je samo 13, premalo  da se zadrži status Srpskoligaša. Jer na tih 10 utakmica zabeleženo je 3 pobede,  4 puta je igrano nerešeno i pretpena su 3 poraza, znači gostima su prepuštena čak 17 bodova. Positgnuto je 14 a primljeno 10 golova i po uspešnosti su se našli kao domaćini na 13 mestu. Znaći sve se vrtelo od 12 do 14 mesta.

Na gostovanju su  imali od 9 utakmica 3 pobede, 2 nerešene i 4 poraza uz gol razliku 22 data i 12 primljena, osvojeno je 12 bodova i nalaze se na 12 mestu. Ali taj skor nebi bio  ovako sigurno pozitivan da se nije gostovalo kod slabašnih timova Kablova u Zajećaru koji su igrali sa omdincima Timoka,  i u Mrštanu kod Morvac/Orion gde su svi timovi poporavljali gol razliku  pa i Radan na te dve utakmice postigao Moravcu 9  a Kablovima 7 golova, znači 16tim dva kluba  od 22 postignuta pogotka.

Jedina uteha je ta što je Radan pobednik Kup Jablaničkog okruga gde je u finalnoj utakmci u Lebanu bio bolji od novog Srpskoligaša Sloge iz Leskovaca pobedom od 4:1 i tako će predstavljati u daljem takmičenju Jablanički okrug, što je za svaku pohvalu.

O minulom prvenstvu sportski director Radana Dragan Momirović kaže: Ocenjujući kvaitet ekipa koje su izborile opstanak, ostaje žal što I mi nismo ostali jer naše mišljenje je a I kolega iz drugih klubova  da je Radan bio kvaitetna ekipa I da je zaslužio opstanak. Međutim , mi se okrećemo narednoj takmičrskoj sezoni  I želja svih nas je da se što pre vrtaimo u Srskoj ligi-istok. Imamo podršku lokalne samouprave . Već sada razgovaramo sa igračima koji su branili bolje u Srpskoj ligi, , osim par njih koji mogu da idu. U međuvremenu dovešćemo 2-3 pojačanja  I tako biti najozbiljniji kandidati  za povratak tamo gde nam je I mesto. Počećemo na vreme sa pripremama I sa uigravanjem ekipe za Zona-Jug I ekspresnog povratka u Srskoj ligi istok.

U svkakom slučaju Radanu želimo, što brzi povratak među Srpskoligaše , jer mu tu I pripada mesto po svim fubbalskim parametrima.

V. STEVANOVIĆ

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print