JugSport.net

sportski portal južne Srbije

PROKUPČANIN PREDVODIO ORLOVE: Nemanja Momčilović, kao kapiten predvodio futsalere do remija sa Marokom

PROKUPLJE –  U proveri pred Svetsko prvenstvo u Litvaniji, futsaleri Srbije su sinoć u Vršcu odmerili snage sa ekipom Maroka, sa kojom su remizirali rezultatom 3:3.
Ovaj meč će posebno pamtiti prokupčanin Nemanja Momčilović (30) koji je po prvi put za vreme svog višegodišnjeg mandata u taboru Orlova predvodio svoje saigrače kao kapiten. On je u meču s Marokancima zamenio povređenog kapitena Marka Pršića i dobro se snašao u novoj ulozi.
Ono o čemu milioni igrača u bilo kom sportu širom sveta sanjaju je to da predvode svoju reprezentaciju na putu ka borbi i pobedi. Ja sam u tome sinoć uspeo i mogu reći da sam ispunio svoj što bi se reklo dečacki san. Sticajem okolnosti menjao sam povređenog kapitena, samim tim što sam izabran od strane stručnog štaba da baš ja imam tu čast pokazatelj mi je da radim pravi posao i da se trud kad tad isplati pa makar i samo za jednu utakmicu. Ovom prilikom želim da se zahvalim selektoru Dejanu Majesu koji je ispunio moj san kao i svim igračima koji su ginuli u pomenutoj utakmici i uspeli da ostvare pozitivan rezultat. Sigurno ću pamtiti ovaj dan do kraja života. – rekao je Momčilović u izjavi za naš portal Jugsport.
Momčiloviću ovih dana stižu samo lepe vesti, s obzirom da je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa francuskim prvoligašem Lilom. I on će se posle reprezentantivnih obaveza otisnuti put Francuske, gde će se staviti na raspolaganju treneru i saigračima u Lilu.

STRELCI: 0:1 Buizid 07: 31, 1:1 Lazarević 08:35, 1:2 Saud 13:02, 2:2 Lazarević 26:36, 3:2 Milosavljević 30:11, 3:3 Popović (ag) 32:02. Dvorana Milenium u Vršcu. Sudije: P.Radojčić, O. Nikolić, S. Lazarević.

SRBIJA: Momčilović, Popović, Lazarević, Rajčević, Radovanović. S.Tomić, Aleksić, Lazarević, Petrov, Milovac, Stojčevski, Ramić, Lazić, Milosavljević, Vukadinović.

MAROKO: Anbia, Saud, El Ajani, Huad, Kniad. Šeridu, El Mazrai, Borite, Amazal, Bumezu, Maimon, Buhres, Sena, Buizid.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print