JugSport.net

sportski portal južne Srbije

LEGENDA PROKUPAČKOG SPORTA

Prokuplje: Jedna od legendi prokupačkog sporta koja se može svrstati u najuži krug kandidata za najboljeg sportistu Prokuplja svih vremena jer i Dušan Savić koji se bavi bodibildingom i u ovom sportsu je osvojio sve što se može osvojiti u jednom sportu. Nažalost lokana samouprava u Prokupju nikada nije imala razumevanja prema ovom sportisti koji je proneo sloavu Prokuplja ne samo u našoj zemlji već čitavom Evropom pa i šire. Uvek tih ozboljnog lica ali spreman ko zapeta puška da na svakom takmičenju postigne maksimum i svom rodnom gradu podari odličje sa kojim može i on i čitav grad da se ponosi.

Upravo moj sagovornik je Dušan Savić koji se uvek vrlo rado odaziva sredstvima javnog informisanja pa i ovog puta razgovaramo za naj čitaniji sportski portal jugoistoka Srbije JUGSPORT.NET na našu i njegu obostrano srećnu pre svega on što govori za takav čitani portal a nama što ragovaramo sa takvim vrhunskim sportskim asom, sportom kojim se bavi.

 

GOSPODINE SAVIĆU GODINA JE NA IZMAKU KAKVE STE REZULTATE OSTVARILI DOSAD ?- Ove godine je bilo i suviše poslovnih obaveza , pa samim tim nije bilo mogućnosti odraditi pripreme . Razmišljao sam bio o Državnom prvenstvu ali sam ipak odustao iz razloga što planiram početkom sledeće godine na nastupim na Balkanskom i Evropskom prvenstvu i smatram da bi učešćem na Državnom prvenstvu otežalo sebi pripreme za početak 2024 godinu.

MOŽDA RAZMIŠLJATE IPAK DA SE DO KRAJA GODINE POJAVITE NA NEKOM TAKMIČENJU?- Sredinom novembra na Cetinju u našoj Srpskoj Sparti ima Međunarodni Kup u bench presu koji mi je zanimljiv jer bi Milogorcima priredio intoniranje Srpske himne i zastave na pobedničkom postolju.

DALI JE NAJZAD LOKALNA SAMOUPRAVA U PROKUPLJU SPORTOM KOJIM SE BAVIŠ DA BUDE SVRSTAN SA OSTALIM SPORTOVIMA KOJE FINSIRA OPŠTINSKI BUDZET ?- To je već problem republike koji se reflektuje i na lokanu samoupravu . Meni je žalosno što bodibildingi powerlifting nije prepoznat od strane naše države kao primaran sport , ali ne gubim nadu da će do toga jednog dana doći.

KAKO SE FINASIRATE ZA TAKMIČENJA I DALI SMATRATE DA STE POSTIGLI ONOLIKO KOLIKO STE MOGLI ILI JE MOGLO VIŠE?- Finansije u ovom sportu diktiraju koliko će takmičara i na koliko ćete takmičenja izaći, jer su pripreme jako skupe, i vi u pripremama morate dnevno bar 100-ak eura potrošiti da biste pratili konurente. Ja sam prepoznatljiv u tom sportu zbog rezultata i meni kao takvom nije problem finansiranje jer ima puno komanija /brendova, koji žele biti u mom timu , jer znaju da imam kapacitet da pobeđujem.

Dok je za mnoge takmičare pogotovu početnike to noćna mora, jer nisu afirmisani kao sportisti. U ovom delu Evrope ne postoji takmičenje koje nisam osvojio , čak pojedina i po 5 puta. Iz sebe imam 46 takmičenja sa skorom 43 medalja od kojih 24 zlatne, 11 srebrne, i 8 bronzane medalje.

Višestruki sam Državni i Balkanski šampion u svim federacijama u Bodybilding-u i Benč press-u treći u Evropi i 5 u svetu . Jedino što je ostalo neosvojivo je Američki kontinent.

DALI SVOJE BOGATO ISKUSTVO I ZNANJE PLANIRATE DA OTVORITE TERETANU ZA MLADE I PRENESETE IM ZNANJA ONOLI)KO KOLIKO MOGU DA PRIHVATE ?- Nažalost retkost je da mladi naraštaji hoće da se bave sportom, u doba digitalne tehnologije. Baš ovih dana razmatram situaciju za otvaranje teretane u Prokuplju koja bi bila opremljena modernim spravama za vežbanje , a samim tim bih svojim ličnim integritetom dao svoj potpis toj teretani i svi ti vežbači bi imali moje znanje i stručnost na raspolaganju , jer pored same bogate sportske karijere sam i licencirani bodibilding fitnes trener,

KAKO SE PRIPREMATE ZA TAKMIČENJA I DALI IMA PODRŠKE DOBRIH LJUDI DA VAM POMOGNU U FINANSISKOM SMISLU ?- Kroz sve ove godine takmičenja razne Komapanije su stale iza mene i dale mi podršku na šta sam im neizmerno zahvalan , zahvalan sam čak i onima koji su mogli a nisu želeli da pomognu jer su mi na taj našin ojačali volju, karakter i probudili u meni “glad”za uspehom. Danas već mogu da kažem da nemam nikavih problema što se finansija tiče oko priprema ali sa druge strane nedostaje mi ta “glad”jer kad nemate ništa onda imate samo svoje snove i željni ste uspeha i dokazivanja , a kao već izgrađena ličnost sve je manje želje za dokazivanjem.

KAKO SE FIZIČKI OSEĆATE I DOKLE MISLITE DA BUDETE AKTIVAN SPORTISTA U OVOM SPORTU?- Jako se dobro osećam i ne planiram još dugo reći zbogom bodibildingu , mislim da je to sjajan sport, koji se za njega pre svega živi , bodibilding se ne trenira već živi .Možda ću u godine koje predstoje prorediti nastupe na takmičenjima i ići samo na ona meni bitna ali se sigurno još dugo neću penzionisati.

Nama ništa drugo ne preostaje na kraju nego da tavom asu kakav je Dušan Savić iz Prokuplja u ime naj čitanijeg sportskog portala Jugsport.net poželimo da mu se u nastavku karijere ostavre sve želje i da još dugo se drzuži sa takmičarima na raznim takmičenjima— SREĆNO MAJSTORE !

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili