Председник Републике Србије посетио Медвеђу

Александар Вучић, председник Републике Србије, обишао је јуче Јабланички округ, и том приликом посетио и Општину Медвеђа.

Приликом свог обраћања мештанима општине Медвеђа, председник је истакао да његова посета нема за циљ критиковање оних који другачије мисле или давање обећања без покрића.

 

„Након моје последње посете Медвеђи 2019. године, започели смо све оно што смо тада обећали, а односи се пре свега на улагање у развој Сијаринске Бање, реконструкцију и модернизовање самог Рехабилитационог центра за шта ћемо уложити још око 9.5 – 10 милиона евра, као и обнављање путне инфраструктуре на територији општине Медвеђа.

Пут Медвеђа – Лебане је завршен, у плану је изградња пута око Радан планине који ће спојити Јабланички и Топлички округ, а радови ће кренути маја месеца. Држава ће за те сврхе издвојити 11,5 до 12 милиона евра. Медвеђа има разгранату мрежу путева, доста је урађено али много тога тек треба урадити по селима. Оно што је приоритет овде, јесте и реконструкција основних школа у Медвеђи и Сијаринској бањи,

како би деца са ових подручја имала све услове за квалитетно школовање попут деце из већих градова. Поред свега овога, неопходно је обезбедити вам и стабилно снабдевање електричном енергијом, тј, електромрежу која ће бити стабилна по свим месним заједницама, а наши тимови су добили задатак да помогну све што је могуће да се учини“ – предочио је грађанима Медвеђе, председник Републике Србије Александар Вучић.

„Трудимо се и боримо, разговарамо са инвеститорима како би у догледно време довели бар једног значајнијег инвеститора, чиме би овде осигурали посао људима који тренутно не раде. Све ово што смо урадили, и што нам тек предстоји неће вредети ако нема људи који ће то да користе, зато нам је најважније да људи остану овде и покушамо да вратимо оне који су отишли, као и да помогнемо пољопривредницима и видимо шта све још можемо да учинимо за њих како би остали на својим огњиштима“ -рекао је у свом обраћању председник Вучић, након чега се осврнуо на тренутно дешавање у свету и кризи која се пренела у свим земљама.

„Ви сте данас видели да је Руска Федерација објавила листу непријатеља, цела Европа је ту, на списку нема само Србије. Није лако и није једноставно, али нећемо да се јуначимо. Дај да пустимо друге нека се силе, нека прође некада нешто поред нас. Молим вас, послушајте“, истакао је Вучић.

„Када сте у четири зида навијате за кога хоћете, али знајте да нема ништа прече од наше Србије. Када се велики бију, обично мали страдају. Кандидовао сам се за председника и не могу да вам изговарам велике речи, да вам се осмехујем, јер знамо у каквој ситуацији се свет налази. Тих 5 минута 3. априла су јако важни, јер у њих одлучујете каква ће будућност Србије бити“, рекао је Вучић.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net