JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

POVRATAK KUĆI: Legenda “Čaira“ zamenio kopačke foteljom – Aca Jovanović novi sportski direktor Radničkog

NIŠ – Novo-staro lice se danas vratilo na “Čair“. Jedna od najvećih legendi Radničkog, Aleksandar Aca Jovanović, popularni “Aca kapiten“ se vratio u Radnički, ali ovoga puta u fotelji, u koju uskače direktno “iz kopački“. On se na Čair vraća u tandemu sa Radoslavom Batakom koji je takođe novi-stari šef struke Radničkog.
Jovanović se u Niš vraća posle dve i po godine provedene u Kolubari iz Lazarevca sa kojom je izborio plasman u Superligu Srbije i predvodio Lazarevčane na nekim mečevima sa trakom oko ruke. Prvi put po povratku na Čair, Jovanović za naš portal govori o ciljevima, klupskim i ličnim i odgovornosti koje nosi nova uloga za njega.
Primarni cilj mi je da u saradnji sa šefom i njegovim stručnim štabom razmrdamo igrače, i pokažemo im da oni mnogo više vrede nego što tabela govori. Imamo odlične igrače i siguran sam da možemo biti među prvih pet u ligi, ali samo polako, korak po korak. Radnički je bio, mora i ostaće fudbalski lider u regionu. – objašnjava nam Jovanović. On dodaje da je svestan šta ga u novoj ulozi očekuje, i da ne strahuje od izazova: Odgovornost je velika ali ja se ne plašim izazova, nov sam u ovom poslu, ali sam spreman da učim i da se usavršavam. 
Zanimalo nas je da li će Radnički kao svojevrsna fudbalska relikvija jugoistočne Srbije, imati politiku dovođenja mladih igrača iz ovog regiona, ili će se pak u Jovanovićevom mandatu “monitoring“ mladih talenata proširiti na nivou Srbije.
Omladinska škola je u katastrofalnom stanju, svi koji dođu obećavaju kako će se posvetiti školi i to ostane samo na obećanjima. Trudiću se prvo da obezbedimo sve uslove za te momke, pa se onda nadam da ćemo uspeti da oformimio jaku školu i okupimo najtalentovaniju decu iz ovog dela Srbije. – kratak je u izjavi novi sportski direktor Nišlija, Aleksanda Aca Jovanović.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print