JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Pod novim krovom porodica u Retkoceru

Medveđa: U prisustvu predsednika opštine Meveđa dr. Nebojše Arsića, Ministra za rad, zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja gospodina Zorana Đorđevića, autora  serijala  humanog karatkera „Kuća od srca“ Žarka Lazića  u Medveđi potpisan je Memorandum o saranji. Reč je o dvanaestočlanoj porodici ( deset dece i dva roditelja)  u selu Retkocer u opštini Medveđa, koji žive u izuzetno teškim uslovima za život. Za desetak dana počinje da se gradi nova kuća  kako je obećano.

Tim povodom minstar Đorđević je obišao  ovu porodicu  gde je istakao da je zadovoljan što će sve krenuti na vreme  i veruje da će ova mnogoborojna porodica  vrlo brzo  imati novu kuću , što će im sigurno  mnogo pomoći i olakšati  život u budućnosti, naročito za njihovu decu.

Ti povodom minstar  Zoran Đorđević je rekao: U ovom teškom trenutku za sve nas kada se borilo protiv virusa COVID-19, vodimo računa o našim građanima  i njihovim potrebama za bolji život.Drago mi je što ćemo pomoći ovoj porodici , oni to zaslužuju. Nastavićemo i u narednom periodu da srađujemo  sa humanitarnim projektom serijala „Kuća od srca“  i tako pomoći i drugim  sosijalno ugroženima na teritoriji čitave Republike Srbije , i izgraditi im nove kuće.

Cilj nam je da svim porodicama  koje žive u teškim uslovima  obezbedimo bolji život, a deci  bezbrižnije detinjstvo  i šansu za lepšu budućnost. Jer prioritet Vlade Repubilike Srbije je stvaranje demografske slike i time porast nataliteta u našoj zemlji.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print