JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Piroćncima se neda

Pirot: Gledalaca 1.000. Stadion kraj Nišave. Sudija: ilić (Ćuprija) 7. Strelci: Dimitrov u 34, Nikolić u 64 za Radnički, Silađi u 13,  Tomanović u 90 za TSC. Žuti kartoni: Stojanovski, Jovanović (Radnički), Skopljak, Gordadić, Damnjanović (TSC). Igrač utakmice. Dimitrov

RADNIČKI: Bulajić -, Stojanovski 7, Mančić 7,5, Nikolić 7, Tolić 7, Petrov 6,5, Dokić 7, Dimitrov 8, Jovanović 8, žerađanin 8, liščević 7,5.

TSC: Jorgić 7, Svitić 7, Skopljak 7,5, Branković 7, Tomanović 7,5, Milićević 7, Silađi 7,5, Čordađić 7, Ponjević 7, Damnjanović 7, Erak 7.

Druga za redom „gorka pilula“  Piroćanaca na svom ternu kraj Nišave u  Pirotu. Za protivnika su imali jedan od najkvalitetnijeg  tima  Prvoj ligi Srbije. Ni ovog puta  nisu imali sportske sreće da zabeleže prvu prolećnu pobedu i najave beg sa dna tabele.

Gosti iz Bačke Topole su već 13. minutu prvi došli u voćstvo kada je Silađi sa ivice kaznenog prostora matirao Bulajića. Domaći su  u 34. minutu stigli do izjednačenja kad je Dinitrov zaplivao kroz vazuh i loptu glavom poslao iza leđa nemoćnog Jorgića.  U drugom poluvremenu gosti su se orjentisali na odbranu svog gola.

Beležimo prilike Mančića, Petrova, Dimitrova. Od 64. minuta 2:1 za Piroćance, strelac je Nikolić koji je posle kornera kojeg je izveo Jovanović  se najbolje snašao i udarcem glavom primorao Jorgića da po drugi put vadi loptu iz mreže.

Kada su svi na stadionu pomislili da će bodovi ostati u Pirotu, hladan šok za sve na stadionu. Posle kornera gostiju svi su stajali kao ukopani pred gol Bulajića, a to je vešto iskoristio Tomanović  i postigao izjednačujući pogodak za svoj tim.

Radost gostuju zbog osvajanja pola plena, domaćinu još jedan „šamar“ na svom stadionu u borbi za očuvanje statusa Prvoligaša. Izgubljena su čak četiri dragocena boda na svom „bunjištu“ u prva dva kola, koji bi bili „zlata vredni“ za beg sa dna tabele.

Dragan Janković

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print