JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Pčinja želi istoriski uspeh

Lebane: Kada se jedna ekipa poslednjih nekoliko godina uvek nađe u sam vrh tabele Zona- jug, reč  sigurno o jednom kvalitetnom sastavu kome koreak neodostaje do samog cilj. Taj cilj se zove Srpska fudbalska liga- istok. Možda su ipak u minulom prvenstvu  bili naj  bliži , ali  greška administarcije koštala ih je istoriskog uspeha. Ostali su i dalje u Zona-jug i u ovom prvenstvu.

Zato su ove godine svi u mobiloj pripravnosti ne žele da se ponovi ponovo neka greška, već žele  od samog početka prvenstva pobedama da najave svoju kandidaturu za osvajanje prvog mesta. Dovedena su adekvatna pojačanja, stvorema je konurencija u timu. Šef struke Branislav Stošić takođe sa svojim pomočnicima krenuo je žestoko sa pripremama za start u novoformotanoj Zona- jug. Neki klubovi su nepoznanica, ali ujedno i još teži protivnici za osvajanje prvog mesta, pogotovu  OFK Kosanica  iz  Kuršumlije, Žitorađa,   i Jastrebac iz Blaca kao novjalije žele isto takođe sam vrh tabele.

Na pitanje predsedniku kluba Miodragu Đorđeviću kava su  im očekivanja u narednom prvenstvu i kako su protekle pripreme kaže: Sa pripremama smo počeli 10 jula i pojačali smo se sa nekoliko kvalitenih igrača. U pregovoru smo sa Prvoligašem Dinamom iz Vranja da nam ustupi još nekog igrača na kaljenje  kod nas, koji će nam biti dorbodošli.

Kotrolna utakmica u Lebanu je pokazala da imamo kvalitet, jedino nam nedostaje fizička pripremlejnost, ali i to će biti na svom mestu, do prve utakmice na našem terenu sa uvek neugodnim Budućosti iz Orašja. Od prvog kola ćemo krenuti u juriš na prvo mesto.

Poslednjih tri godina smo bili ozbiljan tim, uvek smo bili u vrhu tabele. Nadam se da adminstracija ove godine neće zatajiti, vodićemo strogo na to računa. Kvalitet lige mislim da je po meni jači nego minulih godina. Liga će biti opzbiljnija dolaze nam dosta ozbiljnij timovi, pa će i sam tok prvenstva biti neizvestan do samog  kraja, kako za sam vrh za koji ćemo se i mi boriti, tako i one ekipe koje treba da ispadnu.

Zahvaljujući pre svega lokanoj samoupravi u Trgovištu na čelu sa predsednikom Nenadom Krstićem mi nebismo bili gde jesmo da nemamo njihovo razumevanje za sport, posebno fudbal. Njihova podrška je maksimalna. Predsednik Krstić je uvek sa nama na svakoj utakmici. Sve ćemo učinuti  kad je reč o plasmanu u viši rang takmičenja da te želje ostvrimo  i tako obradujemo naše navijače  koji su uvek naš dvanaesti igrač bili i osteće  nadalje bio je jasan predsednik Đorđević.