JugSport.net

sportski portal južne Srbije

OTAC I SIN UZDRMALI PUKOVAC

Mitrovići podneli ostavke na startu prvenstva

 

 

 

 

Na startu prvenstva Pukovac je u zoni “Centar” zacrtao cilj i planira povratak u srpskoligaško jato. Ostvarene su dve pobede i na teškom gostovanju u Nišu, prtiv “carića”, doskorašnjeg srpskoligaša, izborili remi. Dobro su pazarili u prelaznom roku i s pravom gaje visoke ambicije.

Ovih dana fudbalere i upravu kluba je potresla vest da je dugogodišnji predsednik Tomislav Mitrović, iz zdravstvenih razloga podneo ostavku. U Pukovcu je kao sportski poslenik ostavio duboki trag, kao savesni i odgovoran borac za što uspešniji klub. Zahvaljujući njegovom radu u protekle dve decenije Pukovac je postao fudbalski centar Opštine Doljevac i visoko je cenjen na području Doljevca, Niša, Aleksinca, Ražnja, Svrljiga, Gadžinog Hana i na jugu Srbije.

Njegovoj ostavci pridružio se i Miloš Mitrović koji je na čelu uspešnog kolektiva bio u vreme kada su Pukovčani igrali u Srpskoj ligi i u zonaškim rangovima. Nalazi se na čelu Skupštine Pukovca već nekoliko godina i uspeo je da konsoliduje redove Pukovca, okupio kvalitetne članove uprave kluba i ličnim angažovanjem značajno unapredio infrastrukturu, te sportski kompleks u Pukovcu ispunjava uslove za znatno veći rang takmičenja.

– Kao prvi čovek Fudbalskog saveza Nišavskog okruga i drugih mnogobrojnih funkcija u FS RIS-a, nisam u mogućnosti da nastavim sa radom u Pukovcu. Podržavam ostavku predsednika kluba i ja joj se pridružujem. Pukovcu želim uspešan nastavak započete serije i očekujem žetvu bodova tokom jeseni, ali bez podrške Mitrovića, rekao je dugogodišnji prvi čovek Pukovca Miloš Mitrović.

Fudbaleri i uprava kluba su zatečeni iznenadnom nenajavljenom ostavkom ljudi koji su uspešno vodili Pukovac i s pravom se smatraju najzaslužnijim poslenicima za uspehe Pukovca.

– Smatram da smo ostavke podneli u pravo vreme. Krajem septembra ću zakazati Skupštinu kluba, kada ću prisutnima detaljno obrazložiti razloge podnošenja ostavke. Fudbalerima želim uspeh i ostvarenje plana, povratak u Srpsku ligu. Treneru Miljanu Nikoliću i njegovom pomoćniku Aleksandru Trajkoviću poručujem da izdrže napore tokom ove sezone i nastave uspešnu seriju, rekao je Miloš Mitrović, čije će ime u istoriji zonaša iz Pukovca biti ispisano zlatnim slovima.

 

D. Mitrović

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print