ОТАЦ И СИН УЗДРМАЛИ ПУКОВАЦ

Митровићи поднели оставке на старту првенсtva

 

 

 

 

На старту првенства Пуковац је у зони “Центар” зацртао циљ и планира повратак у српсколигашко јато. Остварене су две победе и на тешком гостовању у Нишу, пртив “царића”, доскорашњег српсколигаша, изборили реми. Добро су пазарили у прелазном року и с правом гаје високе амбиције.

Ових дана фудбалере и управу клуба је потресла вест да је дугогодишњи председник Томислав Митровић, из здравствених разлога поднео оставку. У Пуковцу је као спортски посленик оставио дубоки траг, као савесни и одговоран борац за што успешнији клуб. Захваљујући његовом раду у протекле две деценије Пуковац је постао фудбалски центар Општине Дољевац и високо је цењен на подручју Дољевца, Ниша, Алексинца, Ражња, Сврљига, Гаџиног Хана и на југу Србије.

Његовој оставци придружио се и Милош Митровић који је на челу успешног колектива био у време када су Пуковчани играли у Српској лиги и у зонашким ранговима. Налази се на челу Скупштине Пуковца већ неколико година и успео је да консолидује редове Пуковца, окупио квалитетне чланове управе клуба и личним ангажовањем значајно унапредио инфраструктуру, те спортски комплекс у Пуковцу испуњава услове за знатно већи ранг такмичења.

– Као први човек Фудбалског савеза Нишавског округа и других многобројних функција у ФС РИС-а, нисам у могућности да наставим са радом у Пуковцу. Подржавам оставку председника клуба и ја јој се придружујем. Пуковцу желим успешан наставак започете серије и очекујем жетву бодова током јесени, али без подршке Митровића, рекао је дугогодишњи први човек Пуковца Милош Митровић.

Фудбалери и управа клуба су затечени изненадном ненајављеном оставком људи који су успешно водили Пуковац и с правом се сматрају најзаслужнијим посленицима за успехе Пуковца.

– Сматрам да смо оставке поднели у право време. Крајем септембра ћу заказати Скупштину клуба, када ћу присутнима детаљно образложити разлоге подношења оставке. Фудбалерима желим успех и остварење плана, повратак у Српску лигу. Тренеру Миљану Николићу и његовом помоћнику Александру Трајковићу поручујем да издрже напоре током ове сезоне и наставе успешну серију, рекао је Милош Митровић, чије ће име у историји зонаша из Пуковца бити исписано златним словима.

 

Д. Митровић