JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Organizovan izlet za decu sa posebnim potrebama

U cilju unapređenja socijalnog uključivanja marginalizovanih grupa dece, Opština Medveđa u saradnji sa Opštinom Lebane i Opštinom Bojnik, i saradnji sa organizacijama civilnog društva Udruženjem za podršku dece sa smetnjama u razvoju “Srce za decu” iz Medveđe i Udruženjem “Građanski savet opštine Bojnik”, sprovodi projekat „Zajednica se gradi srcem – Uvođenje usluge Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju“.

Početkom godine opštine Lebane, Bojnik i Medveđa potpisale su i Sporazum o međuopštinskoj saradnji kojom bi ove tri lokalne samouprave poboljšale i unapredile saradnju na mnogim poljima.

Jedan od rezultata tog napretka mogli smo da vidimo i danas, obzirom da je na teritoriji opštine Medveđa organizovano druženje za decu iz udruženja sa posebnim potrebama.

Lokalna samouprava opštine Medveđe je za decu sa posebnim potrebama iz Lebana, Bojnika i Medveđe organizovala jednodnevni izlet u prirodu, i tom prilikom su obišli Petrilje, Ćorov vodopad i neke od prirodnih lepota Sijarinske Banje.

U ime dece sa posebnim potrebama, njihovih roditelja i staratelja, zahvalila se predstavnica Udruženja “Srce za decu” iz Medveđe, Dragana Stojković, koja je okupljanje ocenila kao jako korisno obzirom da mnogo znači korisnicima, i predstavlja veliki pomak u podršci koju lokalna samouprava godinama unazad pruža ovom udruženju.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić je istakao da osmesi na licima dece iz udruženja je ustvari najveće bogatstvo i dokaz da smo učinili pravu stvar ovim okupljanjem, a lokalna samouprava će se truditi da ova druženja budu što češća. “Opština Medveđa je svojim budžetom predvidela izdvajanje za izgradnju jednog dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama iz Medveđe, Bojnika i Lebana, koji je predviđen projektom “Zajednica se gradi srcem”, a u saradnji sa udruženjima iz Bojnika i Medveđe i uz podršku Swiss PRO-a

. Ovakva vrsta podrške posebno je značajna za porodice i roditelje koji se staraju o deci sa smetnjama u razvoju, a koji će tokom ovog projekta biti povezani u cilju prevazilaženja socijalne isključenosti sa kojom se oni i njihova deca susreću. Uslugu dnevni boravak tokom projekta dobiće 23 korisnika/ca, i to deca iz Bojnika (8), Lebana (8) i Medveđe (7)” – rekao je Nebojša Arsić, prilikom obraćanja.

 

1621943670941.jpg

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print